Drugi nedeljski derbi v 2. slovenski nogometni ligi je bil odigran v Sežani, kjer je domači Cherrybox24 Tabor Sežana gostil ptujsko Dravo. Srečanje je na tribune privabilo dobrih dvesto gledalcev, ki so videli dokaj enakovredno otvoritev srečanja. V sredini prvega polčasa so Ptujčani povedli potem, ko je Ariena Renerja premagal David Lonzarič. Ptujčani so minimalno prednost zadržali vse do izteka prvega dela in se v nadaljevanje podali z prednostjo. Kraševci so uspeli sredi drugega polčasa rezultat izenačiti, ko je Aleksandra Šeligo ugnal Davor Škerjanec. Sledila je infarktna končnica, v kateri so Ptujčani bili bližje trem točkam, a je le te preprečila vratnica, medtem pa so Kraševci v končnici srečanja ostali brez Matica Slavca, ki je pordečel in moral predčasno iz igrišča. Ptujčani so z točko prepustili drugo mesto Nafti, a imajo na tretjem mestu enako število točk kot Lendavčani. Sežančani ostajajo na petem mestu prvenstvene lestvice.


Do zanesljive in dokaj pričakovane zmage so prišli nogometaši Radomelj v Dekanih. Za še sedmo zaporedno zmago je v 13. minuti pot tlakoval Anel Hajrić, ki je še zadel še trinajstič v prvenstvu.  Sedem minut pred iztekom prvega dela so mlinarji povišali svoje vodstvo, ko je Anžeta Rupnika ugnal Igor Kondič. Zmago in tri točke je dvajset minut pred iztekom rednega dela potrdil Gašper Trdin. Radomljani z sedmo zaporedno zmago ostajajo trdno na četrtem mestu lestvice in so se Nafti ter Dravi približali na štiri točke zaostanka, medtem so Dekani zdrsnili na deveto mesto prvenstvene lestvice.

V Vipolžah so nogometaši Brd gostili ljubljansko Ilirijo, ki so ji morali priznati premoč. Že v 5. minuti je Marko Rojc storil prekršek za direktni rdeči karton in moral predčasno iz igrišča ob tem je Vojko Goričan dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Mustafa Nukić. Ljubljančani so minimalno prednost zadržali do izteka prvega dela. V nadaljevanja srečanja pa so izjemno vstopili zdesetkani varovanci Tončija Žlogarja in v tretji minuti nadaljevanja uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Sacha Varga. Ljubljančani so v končnici le uspeli izkoristit številčno prednost in v 83. minuti še drugič na srečanju povedli, ko je zadel Dejan Zadnikar. Ilirija se je z zmago zavihtela na osmo mesto lestvice, medtem ko Brda ostajajo na desetem mestu.

V Brežicah je gostovala ekipa Rogaške, srečanje pomembno za obe ekipi se je končalo z delitvijo točk. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so povedli gostje iz Rogaške Slatine, ko je Alen Neskić premagal Jana Račiča. Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela so Brežičani uspeli rezultat izenačiti, ko je Filipa Lojena ugnal Rok Rožman. V nadaljevanju dobrih dvesto petdeset gledalcev več ni videlo zadetkov. Brežičani tako ostajajo na dvanajstem mestu lestvice, medtem ko so nogometaši Rogaške zadržali »rešilno« štirinajsto mesto.

Rezultati, 27. kroga:

Cherrybox 24 Tabor Sežana : Drava Ptuj 1:1 (0:1)

200; Škerjanec 66`, Lonzarić 24`

Jadran Dekani : Kalcer Radomlje 0:3 (0:2)

200; Hajrić 13`, Kondič 38`, Trdin 70`

Brda : Ilirija 1911 1:2 (0:1)

100; Varga 48`; Nukić 6`-11m, Zadnikar 83`

Brežice-Terme Čatež : Rogaška 1:1 (1:1)

250; Rožman 40`; Neskić 28`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…