Danes ob 17.00 uri nas čaka prvo srečanje kvalifikacij za vstop v 2. slovensko nogometno ligo.  V Biljah bodo prvaki 3.SNL zahod, gostili prvake 3.SNL sever, nogometaše Dravograda.


Biljanci, ki so prvenstvo končali z remijem v zadnjem krogu proti Vipavi, tokrat seveda upajo, da iztržijo proti Dravograjčanom ugoden rezultat pred povratnim obračunom, ki bo že to soboto. Trener Primorcev Sandi Valentinčič, seveda največ upov polaga v prvega strelca svoje ekipe Luko Bregato, ki je v prvenstvu mrežo nasprotnikov zatresel kar dvajsetkrat. Zelo nevaren za obrambo Korošcev bi lahko bil tudi trio Matej Žižmond, Alen Keranović in Nejc Doplihar, ki so vsi zatresli mrežo nasprotnikov po petnajstkrat. Biljanci so bili v celotnem prvenstvu tudi zelo disciplinirani v obrambi, saj so v povprečju prejeli le 0,6 zadetka na srečanje.

Dravograjčani, ki so si naslov zagotovili v zadnjem krogu prvenstva, prihajajo v Bilje z željo, da pred povratnim obračunom iztržijo čim ugodnejši rezultat. V zadnjem prvenstvenem obračunu so se Dravograjčani znesli nad Lenartom, ter slavili z visokim rezultatom 6:0, ob tem pa se je med strelce vpisalo kar pet različnih igralcev. Marko Pšeničnik, bo zagotovo veliko stavil na svojo obrambo, ki je v celotnem prvenstvu v povprečju dobila manj kot zadetek na srečanje. Imajo pa Dravograjčani, kar nekaj zelo izkušenih igralcev, jeseni je Korošcem pomagal bivši kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren, prav tako pa za Korošce nastopila tudi Andrej Pečnik in Dragan Ljubanić, ki je nenazadnje proti Lenartu, kar dvakrat zadel.

Vsekakor se v Biljah danes obeta zanimiv prvi kvalifikacijski obračun za vstop v 2.SNL. Si bodo Biljanci zagotovili pred povratnim obračunom prednost? Ali se bodo Korošci na Primorskem iztržili ugodnejši rezultat pred povratnim srečanjem?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…