Nafta se v nadaljevanje prvenstva podaja z okrepitvijo iz sosednje Hrvaške. Član modro – belih je do konca aktualne sezone postal Nikola Matas, nekdanji član Istre 1961, Osijeka in Lokomotive. Enaintridesetletni bočni branilec se ob številnih nastopih v hrvaški prvoligaški druščini, lahko pohvali tudi z dvema nastopoma za reprezentanco, ki ju je zbral leta 2017.


Dalmatinec, ki je že začel s treningi v lendavskem športnem parku, bo v nadaljevanju prvenstva še kako pomembna okrepitev čete Franca Fridla. »Moj prvotni namen je bil igrati za madžarski ZTE, a sem se zaradi določene birokracije odločil za Nafto 1903. Razložili so mi, da je Nafta 1903 mlada in perspektivna ekipa in da gre za moštvo, ki se v naslednji tekmovalni sezoni vidi v prvi državni ligi. Tako se nisem dolgo obotavljal in se odločil za Lendavo. Ekipi bom pomagal po svojih najboljših močeh in upam, da bo tudi ekipa pomagala meni. To bo vsekakor novi izziv, neka nova odskočna deska,« so bile prve besede izkušenega branilca, kateremu bo nastopanje za Nafto prva izkušnja s slovenskim klubskim nogometom.

 »Vsakemu nogometašu, kakor tudi meni, je cilj in želja, da zaigra v prvi državni ligi. V Sloveniji imam dosti prijateljev, ki so mi za Nafto 1903 povedali veliko dobrih stvari, da gre za dober, kakovosten, ambiciozen in urejen klub. Vsekakor je dobra in zdrava sredina pomembna za doseganje dobrih rezultatov. Ni pomembno koliko let šteješ, nogomet je motivacija in to je tista strast za katero živiš, dokler lahko igraš,« je zaključil novopečeni član Nafte.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…