V današnjem uvodnem obračunu 27. Kroga 2. Slovenske nogometne lige je Mura v Novem mestu, … . Črno Beli so srečanje pričeli podjetneje a so Novomeščani dokaj hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču. Ko je že vse kazalo, da se bo prvi del končal brez zadetkov, je v 43. minuti po lepi podaji bil v kazenskem prostoru Mure najvišji v skoku branilec Karlo Kešinović, ki je z glavo ugnal nemočnega Matoševića. Tik ob koncu polčasa so črno-beli imeli priložnost še za izenačenje, vendar je ostalo ob polčasu pri minimalnem vodstvu Novomeščanov. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so Novomeščani še povišali svoje vodstvo, ko je Matoševića iz razdalje premagal Vujčić. V 66. minuti so Muraši imeli idealno priložnost za znižanje rezultata, a je bil Maroša nenatančen. Črno-beli so si še eno imenitno priložnost za znižanje pripravili v 77. Minuti, ko je Vaš za las streljal mimo desne vratnice. V 79. minuti, so Muraši le uspeli rezultat znižati, po lepi podaji, si je Maroša lepo sprejel žogo, preigral Kešinovića, ter zadel levi spodnji kot nemočnega Matoševića. Po znižanju so črno-beli še bolj pritisnili proti vratom Krke, v 90. Minuti so je z glavo po kotu poskušal Maroša, a je Matošević strel ubranil. Krkaši so tako še drugič v sezoni ugnali Muro, katera ostaja na vrhu lestvice.


Že včeraj je v uvodnem srečanju ljubljanski Bravo pričakovano vknjižil nove tri točke proti kranjski Zarici. Že v 8. minuti so povedli Ljubljančani, ko je bil po podaji iz kota natančen David Brekalo. V 20. minuti so Ljubljančani svoje vodstvo še povišali, po podaji Davida Brekala je Lazarja Milkovića premagal Haris Kadrić. Kranjčani so se v sedmi minuti nadaljevanja uspeli približati, ko je Igorja Vekića premagal Marko Huč. V 67. minuti so Ljubljančani ponovno zadeli, ter pobegnili Kranjčanom na varna dva zadetka prednosti, še drugič na srečanju je zadel Haris Kadrić. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja, je Haris Kadrić še tretjič zatresel mrežo Kranjčanov, ter potrdil še dvanajsto zmago Ljubljančanov v prvenstvu s katero so zadržali šesto mesto na prvenstveni lestvici.

V Veržeju so nogometaši Nafte prišlo do pričakovane zmage, a so imeli z zadnjeuvrščenim Veržejem bistveno več težav, kot so pričakovali. Lendavčani so sicer srečanje pričeli zelo dobro in že v 10. Minuti srečanja povedli, ko je vodilni zadetek dosegel Denis Cekovski. Dobrih dvajset minut zatem so nogometaši Veržeja uspeli rezultat izenačiti, najstrožjo kazen je uspešno realiziral Adnan Ahmetović. V deveti minuti nadaljevanja so Lendavčani ponovno povedli, za novo vodstvo je poskrbel Stjepan Oštrek.  V 57. Minuti so gostje po prekršku v kazenskem prostoru ostali brez Denis Cekovskega, ob tem pa je Borut Janžekovič dosodil še najstrožjo kazen, ki jo je v izenačujoč zadetek spremenil Jan Grmek. Le dve minuti zatem so gostitelji rezultat preobrnili v svojo korist, ter povedli, še drugič na srečanju je zadel Adnan Ahmetović. Lendavčane vodstvo Veržeja in igralec manj v polju ni zmedlo, le sedem minut so potrebovali, da so rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel  Vedran Vinko. V 72. Minuti so Lendavčani ponovno povedli, za novo vodstvo je s svojim drugim zadetkom poskrbel Stjepan Oštrek, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Za končni rezultat je štiri minute pred iztekom rednega dela poskrbel Mateo Monjac. Lendavčani so se z novo zmago vsaj začasno ponovno zavihteli pred ptujsko Dravo na drugo mesto. Veržej ostaja zadnji in ima še zgolj teoretične možnosti, da obstane med drugoligaši.

Na Dobu so se tesne a pomembne zmage veselili nogometaši ravenskega Fužinarja, ti so tudi boljše pričeli srečanje in v 10. Minuti je Nik Fasvald povedel Korošce v vodstvo. Dobljani so v 32. Minuti srečanja z zadetkom Stefana Andjelića rezultat izenačili. Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili Korošci, ki so ponovno povedli v šesti minuti srečanja, ko je Mitja Križan. Le štiri minute zatem so Korošci še povišali svoje vodstvo, ko je Matica Čretnika premagal Ranko Moravac. Dobrih osem minut pred iztekom rednega dela je nekaj upanja Dobljanom vlil Žan Kumer, ko je znižal rezultat. Zadetek je Dobljanom dal krila in že v naslednji minuti so gositelji rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Armin Kukavica. A gostje so se po dveh zadetkih zbrali in dve minuti zatem še tretjič na srečanju povedli, zmagoviti zadetek svojega drugega na srečanju je dosegel Mitja Križan. Dobljani kljub porazu ostajajo na enajstem mestu, Ravenčani pa so se z zmago zavihteli vsaj začasno na trinajsto mesto prvenstvene lestvice.

 

Rezultati 27. Kroga:

AŠK Bravo : Zarica Kranj 4:1 (2:0)

250; Brekalo 8`, Kadrić 20`, 67`, 75`; Huč 52`

Veržej : Nafta 1903 3:5 (1:1)

200; Ahmetović 31`-11m, 60` Grmek 58`; Cekovski 10`, Oštrek 54`, 72`-11m, Vinko 72`, Monjac 86`

Roltek Dob : Fužinar Ravne Systems 3:4 (1:1)

100; Andjelić 32`, Kumer 82`, Kukavica 83`; Fasvald 10`, Križan 51`,85` Moravec 55`

Krka : Mura 2:1 (1:0)

Kešinović 43`; Vujčić 61`; Maroša 79`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…