Ta vikend bo na sporedu 27. krog v 2. slovenski nogometni ligi, glavnina srečanj bo odigrana v nedeljo, v soboto pa bodo na sporedu tri srečanja. Uvodni obračun 27. kroga bo odigran v Ljubljani, kjer bo v Šiški Bravo gostil kranjsko Zarico. Ljubljančani  so se po točki pretekli vikend v Murski Soboti zavihteli na šesto mesto prvenstvene lestvice, medtem pa so tudi Kranjčani po dolgem času vpisali pozitiven rezultat in doma z minimalno razliko odpravili Dob, ter se na lestvici povzpeli na trinajsto mesto. Nekaj preglavic Dejanu Grabiču zagotovo predstavlja odsotnost najučinkovitejšega nogometaša Milana Đajiča in Almina Kutroviča, ki imata prepoved nastopa, a tudi Kranjčani bodo v Ljubljani nastopili oslabljeni saj nima pravice nastopa Jošt Kimovec. Uvodno srečanje v Kranju se je končalo brez zmagovalca in brez zadetkov, tokrat glede na formo vsaj na papirju vloga favoritov pripada gostiteljem, ki bi z novo zmago zadržali šesto mesto na lestvici, medtem Kranjčanom še vedno »gori« pod nogami in bi jim verjetno že točka iz Ljubljane predstavljala uspeh.


Prav tako v soboto bo na sporedu srečanje v Dobu, kjer bo Roltek Dob gostil ravenski Fužinar. Dobljani so zadnji dve srečanji morali priznati premoč nasprotnikom, nazadnje nekoliko nepričakovano kranjski Zarici, medtem so Ravenčani v zadnjem krogu z pol ducata zadetki v mreži Dekanov prišli do zelo pomembnih treh točk. Dobljani se trenutno nahajajo na enajstem mestu, medtem ko so Ravenčani na predzadnjem mestu in bodo morali na Dobu iskati točke, ki so nujne v borbi za izpad. Na Ravnah so se zmage veselili Dobljani, se lahko Korošci na Dobu oddolžijo za jesenski poraz in se iz Doba vrnejo z drugo zaporedno zmago?

V Veržeju bo gostovala lendavska Nafta. Sosedski obračun, bi lahko na tribune privabil lepo število gledalcev, prav tako pa se gostitelji v boj proti favoriziranim Lendavčanom podajajo z zmago iz zadnjega kroga, ko so se veselili zmage v Rogaški Slatini. Nafta je pretekli vikend v derbiju kroga izgubila na Ptuju in zdrsnila na tretje mesto lestvice, v kolikor želijo Lendavčani upati na kvalifikacije za vstop v PLTS si spodrsljaja v Veržeju ne smejo privoščiti. Prav tako ima kar nekaj težav pri sestavi ekipe Franc Fridl, saj kar trije Lendavčani nimajo pravice nastopa zaradi kartonov, to so Leon Luštek, Mitja Novinič in Liridon Osmanaj. Lahko Veržejska obramba zadrži najučinkovitejšega napadalca 2.SNL Marka Roginića?

Uvodni nedeljski obračun bo odigran v Novem Mestu, kjer bo novomeška Krka gostila vodilno Muro. Krkaši so v zadnjih dveh srečanjih morali priznati premoč ptujski Dravi in taborski Sežani, sedaj pa jih ponovno čaka zelo motiviran nasprotnik, saj bi si Muraši z zmago že zagotovili naslov prvaka in napredovanje v Prvo Ligo Telekom Slovenije. Črno-beli so pretekli vikend doma iztržili »le« neodločen rezultat proti Bravu, tokrat pa varovanci Anteja Šimudnže v Novo Mesto prihajajo tudi z željo, da se oddolžijo Novomeščanom za jesenski poraz v Fazaneriji.

V Sežani bo odigran derbi kroga, saj v goste prihaja ptujska Drava. Gre za spopad pete in druge ekipe iz prvenstvene lestvice, ki sta obe trenutno v izjemni formi, Sežančani ne poznajo poraza v zadnjih štirih krogih, prav tako pa so po manjšem pretresu dveh porazov, tri zaporedne zmage nanizali tudi Ptujčani. Ptujčani bi radi vse do konca prvenstva zadržali drugo mesto, ter si s tem priigrali dve tekmi dodatnih kvalifikacij za vstop v Prvo Ligo Telekom Slovenije, prav tako pa bi se modro-beli radi oddolžili Kraševcem za jesenski poraz. Bodo Ptujčani iz vroče Sežane odšli z četrto zaporedno zmago, ter zadržali drugo mesto na lestvici?

V Vipolžah bodo domača Brda gostila ljubljansko Ilirijo. Obe ekipi sta trenutno v zelo dobri formi, čeprav so Brici v zadnjem srečanju morali priznati premoč Radomljanom. Ilirija je v zadnjih dveh srečanjih dvakrat slavila in lovi še tretjo zmago. Brici so vsaj doma spomladi izjemno zanesljivi, obe ekipi pa na lestvici loči zgolj ena točka, kar še dodatno kaže, da bo v Vipolžah izjemno napeto, ter  zanimivo. V jeseni so se zmage veselili Brici in v domačem taboru bi bili zagotovo zelo zadovoljni če bi tri točke tudi tokrat ostale doma.

V Dekanih bodo gostovali nogometaši  Radomelj, ki so v zadnjem času v izjemni formi. Dekančanom ne gre in ne gre v spomladanskem delu, nazadnje so doživeli visok poraz proti ravenskemu Fužinarju, medtem, ko Radomljani lovijo že sedmo zaporedno zmago v letošnjem prvenstvu. Radomljani se trenutno nahajajo na četrtem mestu in lovijo ptujsko Dravo ter lendavsko Nafto, ki imata šest oziroma štiri točke prednosti, a bi se ob ugodnem razpletu mlinarji še lahko vmešali v boj celo za drugo mesto. Glede na trenutno formo obeh ekip, vloga favoritov zagotovo pripada gostom.

V Brežice v goste prihajajo nogometaši Rogaške. Rogaška se trenutno nahaja v izjemno slabi seriji, kar se pozna tudi na lestvici saj so po zadnjem porazu doma proti Veržeju zdrsnili na štirinajsto mesto prvenstvene lestvice. Tudi Brežičani se nahajajo v seriji dveh zaporednih porazov, nazadnje so morali priznati premoč ljubljanski Iliriji. Brežičani imajo na lestvici tri točke prednosti pred Rogaško, ki se trenutno še nahaja na varnem štirinajstem mestu prvenstvene lestvice, tako bi verjetno bili Slatinčani zadovoljni tudi že s točko.

Spored, 27. kroga:

Sobota; 5.5.2018

14.00; Ljubljana – Šiška; AŠK Bravo : Zarica Kranj

17.00; Dob; Roltek Dob : Fužinar Ravne Systems

17.00; Veržej; Veržej : Nafta 1903

Nedelja; 6.5.2018

12.30; Novo Mesto; Krka : Mura

17.00; Dekani; Jadran Dekani : Kalcer Radomlje

17.00; Vipolže; Brda : Ilirija 1911

17.00; Brežice; Brežice-Terme Čatež : Rogaška

17.00; Sežana; Cherrybox24 Tabor Sežana : Drava Ptuj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…