Danes je bilo na Ptuju odigrano zaostalo srečanje 18. kroga 2. Slovenske nogometne lige. V zelo zanimivem nogometnem obračunu, ki je na tribune privabil 500 gledalcev, sta se ptujska Drava in ravenski Fužinar razšla z neodločenim rezultatom.


Po uvodnem otipavanju obeh ekip, so si prvo priložnost priigrali Ptujčani. V 8. minuti je po solo prodoru Fanimo že ugnal Curanovića a je njegovo veselje preprečila vratnica. V 12. minuti so si Ptujčani priigrali novo priložnost vendar je strel Bizjaka zletel mimo vrat Koroščev. V 17. minuti so si prvo priložnost ustvarili tudi gostje poskuša je Moravac, a je Šeliga z obrambo preprečil vodstvo gostov. V 24. minuti so se v novi priložnosti znašli gostitelji, po lepi podaji Fanima je do strelja prišel Cuffaro, vendar je Curanović strel Argentinca ubranil. V 39. minuti je do žoge pred kazenskim prostorom prišel Mitja Križan, ki je izjemno preigral Lonzarića, ter s strelom v dolgi vratarjev kot ugnal nemočnega Šeligo. Na odmor so z minimalno prednostjo odšli gostje.

Podjetneje so v nadaljevanje vstopili gostitelji, ki so si prvo priložnost pripravili v 52. minuti, ko je takoj po vstopu v igro iz prostega strela poskušal Nastja Čeh. Že v naslednji minuti so si Ptujčani priigrali še eno izjemno priložnost, po lepo podaji Fanima je iz 12 metrov prazna vrata zgrešil Cuffaro. V 59. minuti je Ptujčanom le uspelo rezultat poravnati, po lepem prodoru Fanima, je ob prekršku nad njim do žoge prišel Nastja Čeh, ki je iz kakšnih 16 metrov zadel za izenačenje. V 62. minuti je z strelom iz roba kazenskega prostora poskušal domače v vodstvo povest Fanimo, a je žoga zletela preko vrat. Tudi po izenačujočem zadetku, so Ptujčani narekovali rite, v 67. minuti zapravili dve lepi priložnosti za vodstvo. V 80. minuti je Miran Bukovec po prekršku domače obrambe nad Moravcem dosodil najstrožjo kazen za goste, ki jo v zadetek za vodstvo spremenil Nemanja Gajić. Le 5 minut so potrebovali Ptujčani za novo izenačenje, iz desne strani je po lepem predložku Šalamuna Curanoviča premagal Jon Šporn. V 88. minuti so si po hitrem protinapadu priložnost za še tretje vodstvo pripravili gostje, vendar je strel Nika Fasvalda, zletel mimo vrat Šelige. V zadnjih izdihljajih srečanja je še enkrat iz prostega strela poskušal Nastja Čeh, vendar je Curanović njegov strel ukrotil. Povsem na koncu srečanja, so si Ptujčani pripravili še eno priložnost po podaji iz kota je Koroška obramba žogo izbila iz golove črte, tako je ostalo pri delitvi točk.

 

NK Drava Ptuj : Fužinar Ravne Systems 2:2 (0:1)

Čeh 59`, Šporn 85`; Križan 39`, Gajić 80` – 11m

NK Drava Ptuj: Šeliga, Lonzarić, Pirtovšek, Vezjak (52` Čeh), Flis, Školnik, Šporn, Rešek (81` Panikvar), Fanimo, Cuffaro (67` Šalamun), Bizjak

Fužinar Ravne Systems: Curanović, Poglajen, Verhovnik, Gajić, Vrabič, Golob (81` Kukić), Vajda (84` Fasvald), Kosić, Križan (76` Stočko), Rokavec, Moravac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…