Lokalni derbi vodilnih drugoligašev je kljub lepemu vremenu na tribune Športnega parka v Dobu privabil le nekaj več kot 300 gledalcev. Ti vsaj v prvem delu niso videli veliko priložnosti, saj moštvi zaradi velikega vložka nista želeli tvegati preveč. Nekoliko boljši so bili domačini, ki so poizkušali predvsem s streli od daleč, a Lunder in Leskovar nista bila dovolj natančna. Gostujoči vratar Brljak je moral resneje posredovati le ob priložnosti Klopčiča, ki bi lahko z bližine ob natančnejšem strelu namesto vratarja zatresel mrežo. Na drugi strani so si gostje iz Radomelj edine priložnosti pripravili šele ob koncu polčasa, prvič je po podaji z desne Zavrl z nekaj metrov streljal čez gol, drugič pa so se napadalci po sicer lepi akciji na koncu pred vrati preveč zapletli.


Tudi v drugem polčasu Kalcer kljub glasni podpori s tribun in celo pirotehničnim vložkom ni deloval pretirano nevarno in domači so bili tisti, ki so si priigrali priložnosti. Sicer ne prav veliko, a so bili zato toliko učinkovitejši. Prvo priložnost je imel branilec Goropečnik, ki je z izjemnim prostim strelom z ogromne razdalje silovito stresel vratnico. Že naslednjo nevarno akcijo pa je po kombinaciji na desni strani s strelom znotraj kazenskega prostora v vodilni zadetek uspešno pretvoril Mitja Klopčič. Kljub temu, da je bilo do konca še dvajset minut tekme, gostje niso resneje zapretili domačim, celo nasprotno,  po hitrem protinapadu in podaji rezervista Luke Prašnikarja je Uroš Klopčič v zaključku srečanja prednost Doba povišal na 2:0.

Tekma je bila takrat praktično odločena, a Kalcer je kljub vsemu v zadnjih sekundah uspel priti vsaj do častnega zadetka. Po podaji s kota je nespretno posredoval domači vratar Vezirovič, ki je žogo preusmeril v lastno mrežo. Zadetek so na nogometni zvezi pripisali Vrhuncu, ki je za Radomlje podal s kota. Čeprav na koncu minimalna, je bila zmaga Doba tokrat povsem zaslužena. S tem je nekako obveljala tudi tradicija, saj Radomljani od prehoda v drugo ligo sosedov v osmih tekmah še niso premagali. Verjeli ali ne, zadnja zmaga Kalcerja nad Dobom sega v april 2009, ko so na današnjem terenu zadeli Karapetrovič, Lenček in Stranjak. Nobeden od naštetih ni več aktiven, njihovi nasledniki pa bodo morali na takšen podvig očitno še malo počakati.

ROLTEK DOB 2:1 KALCER RADOMLJE
Strelci: M. Klopčič (69), U. Klopčič (79); Vrhunc (90)

Roltek Dob: Vezirović, Mirtič, Kukavica, Češnjevar, Leskovar, M. Klopčič (81 Avbelj), Simič (65 U. Klopčič), Goropečnik, Račić, Lunder (74 Prašnikar), Kunstelj. Trener: Damijan Romih.
Kalcer Radomlje: Brljak, Cankar, Florjančič, Zukić, Lidjan, Barukčić, Cerar (81 Vrhunc), Avbelj, Zalaznik, Zavrl (70 Snoj), Smukavec (63 Seferovic). Trener: Dejan Djuranović.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brinje do zmage proti ukrajinskemu prvoligašu

NK Brinje Grosuplje so danes odigrale pripravljalno tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu. F…