Danes je bilo v 19. krogu 2. slovenske nogometne lige odigrano le srečanje v Dekanih, kjer so Jadran Dekani gostili ptujsko Dravo.


Prvi priložnost na srečanju so si priigrali gostitelji, a je bil Šeliga na mestu. Že v 3. minuti so Ptujčani povedli, Firmino je prišel do žoge na drugi vratnici, domači branilci so obstali, saj so mislili, da je nekdo od Ptujčanov igral z roko, Fanimo pa je brez težav ugnal Rupnika za zgodnje vodstvo. Le dve minut zatem je še enkrat na sceno stopil novinec v ptujskih vrstah Fanimo, po lepi povratni podaji je Fanimo z močnim in natančnim strelom iz približno enajstih metrov še povišal vodstvo Ptujčanov. Po uvodnem pritisku gostov, so gostitelji srečanje umirili, oboji so si privoščili kar nekaj napak, bolj napadalno usmerjeni pa so bili domačini, kar se jim je obrestovalo po dobre pol ure igre, ko je Šeligo ugnal Rodica.

V nadaljevanju so varovanci Nevija Finkšta pritisnili proti vratom Drave, a si resnejših priložnosti niso priigrali. V 67. minuti so sicer domačini zadeli, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 72. minuti pa je še tretjič na srečanju zadel Fanimo. Angleški napadalec je prejel krasno podajo Nastje Čeha, preigral obrambo domačinov in še tretjič premagal nemočnega Rupnika. Za končni rezultat je po podaji iz kota poskrbel David Lonzarić v 78. minuti.

Drava je z še trinajsto zmago potrdila drugo mesto na prvenstveni lestvici. Nogometaši Jadrana ostajajo kljub porazu na četrtem mestu lestvice, pred prvimi zasledovalci nogometaši Radomelj imajo ob dveh srečanjih več le dve točki prednosti.

 

NK Drava Dakinda Ptuj : Jadran Dekani 4:1 (2:1)

Fanimo 3., 5., 72`, Lonzarić 78`; Rodica 30`

NK Drava Dakinda Ptuj: Šeliga, Flis, Petek, Lonzarić, Vezjak, Rešek, Školnik Šporn, Fanimo, Čeh, Bizjak

Jadran Dekani: Rupnik, Požrl, Šop, Palčič, Vitezica, Krivičić, Rodica, Babič, Petrovčič, Podgoršek, Stepančič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…