S štirinajstim krogom 2. SNL se prvenstvo že preveša v drugo polovico tekmovanja. V najboljšem položaju so trenutno Radomljani, ki so na lepi poti, da osvojijo naslov jesenskega prvaka. S serijo zmago so si zagotovili šest točk prednosti, tokrat bodo novo zmago iskali doma proti prebujenemu Tolminu. Prvi zasledovalci še naprej ostajajo Ptujčani, ki bodo gostili Zarico. Dob bo z novim trenerjem Romihom odšel na težko gostovanje v Veržej, Šenčur pa bo doma poizkušal izkoristiti slabo formo Aluminija. V nedeljo bo na sporedu še srečanje med Triglavom in Ankaranom.


V Radomljah po visoki zmagi v gosteh proti Aluminiju samozavestno pričakujejo še dvoboj s Tolminom, trenutno zadnjo ekipo lige, ki pa je v zadnjih krogih opazno dvignila nivo igre in je zadnje štiri tekme neporažena. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so z 0:2 dobili Radomljani, ki tokrat ne bodo mogli računati na branilca Denisa Lidjana. Prav obramba je v zadnjih krogih najmočnejši člen lanskoletnih prvoligašev, na zadnjih štirih srečanjih so prejeli zgolj en gol in imajo ob hkrati najučinkovitejšem napadu tudi daleč najboljšo obrambo lige. Tolmin se gotovo ne bo predal, a zdi se, da so prav Radomlje tiste, ki lahko prekinejo pozitivno serijo Tolminčanov.

Drava bo v dvoboju z Zarico znova močnejša za prvo violino ekipe, Nastjo Čeha. Z njim na čelu bodo skušali Ptujčani znova premagati nasprotnika, to jim, upoštevaje pokalne nastope, ni uspelo pet tekem zapored. Zarica se zdi pravšnji nasprotnik za dosego tega cilja. Po uvodnem uspešnem začetku sezone so Kranjčani zapadli v krizo in bili poraženi na zadnjih treh srečanjih, v katerih niso uspeli zabiti gola. Prvo srečanje obeh ekip, ki sta se letos priključili drugoligaški druščini, je s 3:1 pripadlo Zarici, ki je Dravi takrat zadala prvi poraz sezone.

Veržej skozi celotno sezono drži visok nivo igre, kar jih ob polovici prvenstva zasluženo uvršča na tretje mesto. Veržejci so nazadnje z golom najizkušenejšega moža v vrstah Prlekov, Damjana Kaučiča, na kolena spravili še Zarico in utrdili sloves najboljše gostujoče ekipe ta hip. Med tednom je pri tokratnih nasprotnikih Veržeja, Dobu, prišlo do spremembe na trenerskem stolčku. Damirja Šabotića je zamenjal stari znanec Dobljanov, Damjan Romih. Ta je ”roletarje” v sezoni 2013/14 že popeljal do naslova prvakov, po nekaj več kot enoletni epizodi v Aluminiju pa se vrača na Dob, kjer bo moštvo poizkušal vrniti v zmagovite tirnice. Dobljani bodo tokrat nastopili močno oslabljeni, manjkali bodo kar trije pomembni členi začetne enajsterice in sicer Jan Češnjevar, Uroš Klopčič in Matic Mirtić. Zanimivo bo videti, kako bo pri gostih delovala šok terapija – ali bodo po dveh zaporednih porazih uspeli znova zmagati, ali pa se bo uspelo Veržeju še bolj utrditi pri vrhu lestvice.

Šenčur bo imel proti v zadnjih krogih neprepoznavnemu Aluminiju priložnost, da še enkrat več potrdi dobro formo in se približa osmemu mestu, ki ob zaključku sezone pomeni obstanek med drugoligaši. Po visoki zmagi proti Zarici so nazadnje uspeli presenetiti še Dob in zabeležili drugo zmago v tej sezoni. Kidričani so v črni seriji štirih zaporednih porazov – še en v vrsti bi še dodatna zamajal samozavest nogometašev in trenerja Simona Sešlarja, ki bo na tokratnem gostovanju moral najti način za izhod iz krize. Lani najuspešnejša obramba lige, je v trinajstih krogih prejela že 23 zadetkov, največ med vsemi drugoligaši! Aluminij, ki bo pogrešal Roberta Kureža in Lovra Bizjaka, je prvo tekmo dobil z 2:1, Šenčur pa ima tokrat idealno priložnost, da se maščuje za poraz iz petega kroga.

V nedeljo bo na sporedu še srečanje med Triglavom in Ankaranom, ekip, ki so jih mnogi pred začetkom sezone videli pri vrhu lestvice. Trenutno, kljub temu, da so ekipe z izjemo Radomelj zelo izenačene, temu še ni tako. Kranjčani so po slabem začetku že skočili na četrto mesto in bodo doma proti Ankaranu poizkušali loviti še mesto višje. Ankarančani so v uvodnih krogih dokazali, da kljub mladosti premorejo veliko znanja, a so hkrati v drugem delu jeseni pokazali tudi precejšnjo mero nezrelosti, vendar so kljub temu točkovno izenačeni s Triglavom. Prvo srečanje je v korist Ankarana odločil Tim Vodeb, a razmerje moči se je od takrat nekoliko spremenilo. V vsakem primeru nas čaka izjemno zanimivo srečanje.

Pari 14. kroga 2. SNL:
FARMTECH VERŽEJ : ROLTEK DOB
KALCER RADOMLJE : TKK TOLMIN
DRAVA PTUJ : ZARICA KRANJ (vse sobota, 14:00)
ŠENČUR : ALUMINIJ (sobota, 17:00)
TRIGLAV KRANJ : ANKARAN (nedelja, 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…