Včeraj je bil odigran prvi del 4. kroga 2. slovenske nogometne lige. Srečanje med Bravom in Biljami ter Jadranom iz Dekanov in ljubljansko Ilirijo pa je bilo zaradi slabega vremena preloženo.


Na Ptuju je domača Drava doživela prvi letošnji poraz, pred dobrimi dvesto gledalci so se zmage veselili gostje iz Doba. Srečanje so boljše otvorili Ptujčani, a vrat Matica Čretnika resneje niso ogrozili. Tudi v nadaljevanju so pobudo prevzeli Ptujčani, a so jih v 54. minuti šokirali Dobljani, ki so po izjemno hitrem protinapadu povedli, Aleksandra Šeligo je ugnal Matic Mlakar. Dobrih osem minut zatem so Dobljani še enkrat več izvedli hiter protinapad, iz katerega so povišali prednost, potem ko je bil natančen Gaber Petric. Ptujčani so po prejetem zadetku še bolj prevzeli pobudo, ter minut pred iztekom rednega dela uspeli rezultat znižati. Nekaj upanja je Dravašem vlil Nastja Čeh, ki je Matica Čretnika premagal iz najstrožje kazni. V sodnikovem dodatku, Ptujčanom ni uspelo izenačiti, tako so se treh točk veselili nogometaši Doba. Dravo v prihodnjem krogu čaka derbi z lendavsko Nafto, Roltek Dob pa bo v prihodnjem krogu gostil Ankaran Postojno.

V Postojni je domači Ankaran Postojna gostil ekipo Rogaške. Tik pred iztekom prvega polčasa so povedli varovanci Vlada Badžima, ko je Filipa Lojena premagal Jan Pahor. Ko je že vse kazalo na tri točke Primorcev, so gostje v peti minuti sodnikovega dodatka uspeli rezultat izenačiti. Točko je Slatinčanom priigral rezervist David Firšt. Ankaran Postojna bo v prihodnjem krogu gostovala na Dobu, medtem ko bo Rogaška gostila Bravo.

V Sežani je domači Tabor gostil Radomlje in vknjižil še drugo domačo zmago v prvenstvu. Dobrih dvesto petdeset gledalcev je edini zadetek videlo v 79. minuti srečanja, ko je svojega vratarja Davida Adama premagal Adel Halilović. Sežančane v prihodnjem krogu čaka gostovanje v Brežicah, medtem ko bodo Radomlje gostile Jadran Dekane.

V Ravnah na Koroškem je domači Fužinar pričakovano vknjižil nove tri točke proti gostom iz Brežič. Dobrih sto petdeset gledalcev je na prvi zadetek čakalo vsega devet minut, ko je Mika Mario Rakovec premagal Nejca Travnikarja iz najstrožje kazni. Dobrih deset minut zatem so Korošci povišali svoje vodstvo po zadetku Žana Medveda. Tudi v nadaljevanju so bili podjetnejši Korošci, ki so v sedmi minuti nadaljevanja še tretjič zatresli mrežo Brežičanov, zadel je Denis Halilović. Končni rezultat in drugo prvenstveno zmago je dobre pol ure pred koncem srečanja s svojim drugim zadetkom postavil Mika Mario Rakovec. Fužinar v prihodnjem krogu odhaja v goste k Biljam, Brežice pa bodo doma gostile Tabor Sežano.

Rezultati 4. kroga 2. SNL

Drava Dakinda Ptuj : Roltek Dob 1:2 (0:0)

200; Čeh 89`-11m; Mlakar 54`, Petric 62`

Ankaran Postojna : Rogaška 1:1 (1:0)

70; Pahor 44`; Firšt 95`

CherryBox24 Tabor Sežana : Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

250; Halilović 79`-ag

Fužinar : Brežice Terme Čatež 4:0 (2:0)

150; Rokavec 9`-11m, 59`, Medved 20`, Halilović 52`

Jadran Dekani : Ilirija 1911 / preloženo

AŠK Bravo : Vitanest Bilje / preloženo; 29.08.2018

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…