Najslabša ekipa v skupini bo jutri nasprotnik slovenske nogometne reprezentance. Toda tudi Ciper ni takšen “avtsajder” kot je bil nekaj časa nazaj. Na sedmih tekmah so zbrali 4 točke, so prepričljivo zadnji, toda prav Ciper je bil tisti, ki je Slovenijo tako namučil jeseni v Mariboru. Naj spomnimo, naša izbrana vrsta je z goloma Matavža slavila z 2:1. Naši fantje so danes odpotovali na Ciper, na stadionu GSP v Nikoziji bosta ekipi lahko pomagala tudi povratnika po kazni oziroma poškodbi – Boštjan Cesar in Josip Iličić.


Glavno vprašanje je s kakšno postavitvijo bo jutri začela Slovenija. Srečko Katanec razmišlja o igri z obema najboljšima napadalcema, Novakovičem in Matavžem, v igri je tudi Iličić, ki najraje igra na položaju za napadalcem. Toda na tem položaju je v petek odlično odigral Kevin Kampl, ki zagotovo mesta v prvi postavi ne bo kar tako prepustil. V obrambi bo kapetanu Cesarju na položaju centralnega branilca družbo delal Branko Ilić, nekaj težav pa ima Bojan Jokić, zato je opcija na levem bočnem  položaju tudi Andraž Struna. Na sredini igrišča veliko alternativ Katanec nima, zato gre pričakovati da bosta igrala tako Krhin kot Kurtič, ki v petek nista prepričala. Katerega izmed njiju bi lahko zamenjal Mertelj, toda to se verjetno ne bo zgodilo. Na krilih sta skoraj zacementirana Andraž Kirm in novi član Milana Valter Birsa, zato je praktično edino vprašanje kdo bo igral v konici napada. Najbolj verjeten je dvojec Kampl-Novakovič, ki pa mu konkurirata Iličić in Matavž, slednji je Ciprčane pokopal v Ljudskem vrtu.

V Nikoziji Slovenija čaka vročina, na Cipru je te dni še vedno do 35 stopinj Celzija. Selektor se zaveda kako pomembna je fizična pripravljenost igralcev v takšnih primerih. “Gremo poskusit zmagati. Kar pa ne bo enostavno, tudi zaradi razmer. Bojda je tam zelo vroče. A moramo se regenerirati in zmagati. To je to,” je dejal Srečko Katanec.

Verjetna postava Slovenije: Handanovič; Brečko, Ilič, Cesar, Jokič; Kurtič, Krhin; Birsa, Kampl (Iličić), Kirm; Matavž (Novakovič)

Lestvica skupine E

1. Švica -15 točk
2. Norveška -11
3. Albanija -10
4. Islandija -10
5. SLOVENIJA -9
6. Ciper -4

TOREK:
NORVEŠKA – ŠVICA
CIPER – SLOVENIJA
ISLANDIJA – ALBANIJA

Tekmo si boste jutri ob 20:30 ogledali s prenosom na nacionalni televiziji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića ponovno brez zmage

Slovenska reprezentanca do 17 let je danes odigrala drugo tekmo proti vrstnikom iz Madžars…