Slovenska reprezentanca je včeraj s porazom zaključila kvalifikacije za Euro 2020. V sklepnem dejanju tekmovanja je od njih bila boljša Poljska reprezentanca, ki je sredi Varšave, varovance Matjaža Keka premagala s 3:2.


»Čestitam Poljski za zmago in prvo mesto v skupini. Vse dobro ji želim na EP. Škoda, da smo na lahkomiseln način izgubili težko prigarano. Ta tekma je bila odsev vsega, kar smo odigrali v teh kvalifikacijah. Veliko je bilo dobrih stvari, veliko pa tudi začetniških napak. Dali smo zelo lepa gola, iz akcij, ki sta nas vrnili po zaostanku. Reagirali smo dobro, toda drugi in tretji gol se ne bi smela zgoditi. Na tej ravni se pač kaznujejo izgubljene žoge v nevarnih conah. To so stvari, o katerih bomo debatirali. Kljub temu da smo menjali, štirje igralci so bili drugi kot v Ljubljani, smo se zaradi neodločnosti spravljali v takšne težke položaje,« je selektor Matjaž Kek izpostavil dobre in slabe plati naše igre po srečanju.

Slovenski nogometaši so tako kvalifikacije zaključili s četrtim porazom in pristali na končnem četrtem mestu v skupini. Kot zadnja jih je iz tretjega mesta izrinila reprezentanca Severne Makedonije, ki je včeraj doma premagala Izrael, in ki ima ob istem točkovnem izkupičku, boljši medsebojni rezultat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…