Domžalčani kot kaže delajo odlično, kajti danes so prvič v zgodovini kluba bili vpoklicani trije nogometaši v izbrano vrsto Slovenije. Poleg Nejca Skubica in vratarja Nejca Vidmarja, bo tokrat pod taktirko selektorja Srečka Katanca treniral in mogoče tudi zaigral Dejan Trajkovski.


Po jutranjem sestanku ekipe so mi sporočili, da sem dobil vpoklic v slovensko reprezentanco. Ko sem prebral sporočilo iz Nogometne zveze Slovenije sem bil v šoku. Sem pozitivno presenečen in hkrati vesel, da je selektor opazil moje igre. Ves trud se je obrestoval in tega poziva sem izjemno vesel,” je o svojem prvem vpoklicu bil vesel štajerski nogometaš. Da je kaj takega v karieri vsakega nogometaša vpoklic v izbrano vrsto lastne države največja možna nagrada za trud, se zaveda tudi 23-letni nogometaš: ”Vabila nisem pričakoval niti v sanjah, zato je sedaj vse skupaj še toliko lepše. Veseli me, da sta v reprezentanci tudi dva moja soigralca, saj bo prilagajanje in spoznavanje načina dela veliko lažje. Zagotovo mi bosta znala pomagati. Kar trije igralci smo iz enega slovenskega kluba. To se je v preteklosti le redko zgodilo.

Dejan Trajkovski že ima izkušnje z igranjem za mladinske reprezentance Slovenije, zato bo zanj vsekakor lažje. Nekatere reprezentante že pozna, z nekaterimi se bo tokrat srečal prvič: “Igranje za mlado reprezentanco mi bo zagotovo v veliko pomoč. V tisti izbrani vrsti je bilo veliko igralcev, ki jim še ni uspelo narediti preskoka na članski ravni. Tudi meni ni kazalo najbolje, toda stvari se v nogometu lahko hitro spremenijo. Tudi zaradi igranja v mladi reprezentanci na tokratnem zboru ne bom srečeval le nove obraze, saj sem si z nekateri igralci že delil garderobo v dresu slovenske reprezentance.

Hkrati se zaveda, da je s prestopom v Domžale storil korak naprej, poleg tega pa mu veliko pomeni tudi treniranje pod taktirko mladega Luke Elsnerja. “Vpoklic vseh nas je posledica odličnega dela celotne ekipe. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti Nogometnemu klubu Domžale in trenerski ekipi, na čelu z Luko Elsnerjem, ki so mi omogočili vnovično igranje v prvi ligi in mi zaupali pomembno vlogo v ekipi. Brez minut na igrišču se pač ne moreš dokazati,” se je trenutnemu klubu in trenerju zahvalil Trajkovski.

A preden bo prišel nastop za slovensko izbrano vrsto je pred nogometaši Domžal in novinca v slovenski nogometni reprezentanci še tekma proti Rudarju: “Današnji trening sem opravil pod vtisom te izjemne novice, a že jutri bom popolnoma osredotočen na klubske obveznosti. V soboto nas čaka težka tekma v Velenju in prav vsi bomo morali dati vse od sebe, če želimo nadaljevati s pozitivnim nizom rezultatov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Slovenci tekmovanje začeli z zmago

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je 17. izvedbo Turnirja narodov (Torneo delle Nazioni) z…