Slovenska reprezentanca ostaja v igri za 2. mesto v skupini E kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji. Na stadionu GSP v Nikoziji so varovanci Srečka Katanca ugnali Ciper z 2-0 in dosegli četrto zmago na osmih tekmah. Že v 13.minuti je zadel Novakovič, ter tako poskrbel za lažje nadaljevanje. V 80.minuti je Ciprsko usodo zapečatil rezervist Josip Iličić, ki je dosegel svoj prvi gol za Slovenijo. Tudi Ciprčani so imeli svoje priložnosti, nekajkrat se je moral potruditi Handanovič, nekajkrat domači napadalci niso bili dovolj zbrani. Slovenija je sedaj zasedla 3. mesto na lestvici, še vedno pa sanjamo Brazilijo!


Postava Cipra: Georgallides, Theofilou (od 46. Demitriou), Merkis, Dossa, Alexandrou, Charalambus, Dobrašinović (od 59. Nikolau), Eleftheriu (od 35. Charalambides), Laban, Sotiriu, Makridis.

Postava Slovenije: Handanovič, Brečko, Ilič, Cesar, Struna; Mertelj, Kampl, Birsa (od 59. Iličić), Kirm; Novakovič (od 90. Filipovič), Ljubijankić (od 89. Matavž)

SODNIK: Ruddy BUQUET (Francija)

—————————————————————————————————————————————————-

90+4 min. – KONEC TEKME

90+3 min. – Po kotu je poizkusil Cesar, a streljal čez gol. Na drugi strani je čez gol Handanoviča streljal Makridis.

90+1 min. – Še ena taktična menjava Srečka Katanca. Prvi uradni nastop tudi Željka Filipoviča, ki je zamenjal strelca prvega gola Milivoja Novakovića.

90.min – 3 minute sodnikovega dodatka.

89.min – Druga menjava pri Sloveniji, znova bo samo drobtinice pobral Tim Matavž. Iz igre Zlatan Ljubijankič.

87.min – Po naključju se je priložnost ponudila Alexandrou, a je bil dovolj zbran Handanovič in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

85.min – močna podaja Kirma v kazenski prostor, žogo so izbili domači branilci. V nadaljevanju akcije sta kombinirala Kampl in Iličić, vpletena sta bila tudi Novakovič in Kirm, na koncu pa le avt za Slovenijo.

82.min – To je bil prvi gol Josipa Iličića za slovensko reprezentanco na 23. nastopu.

80.min – GOL! Josip Iličić! Ciprčani so zahtevali enajstmetrovko, a neupravičeno. Novakovič je krenil v protinapad, preigraval, naposled poslal povratno žogo proti Iličiću, nogometaš Fiorentine pa je z močnim in natančnim strelom v daljši kot premagal domačega vratarja in verjetno dokončno potrdil zmagovalca današnje tekme.

78.min – Iličić je izvedbo prostega strela prepustil Novakoviću, ki je streljal močno, a nenatančno.

77.min – Nov rumeni karton, zaradi prekrška nad Iličićem ga je dobil Dossa. Priložnost morda ravno za Iličiča s prostega strela s kakšnih 25m.

76.min – Za hip je Sotiriu ušel slovenski obrambi, poslal žogo v kazenski prostor, kjer pa je bil priseben Brečko. V nadaljevanju akcije napaka Mertlja in sijajna priložnost za Labano, znova pa slovensko mrežo rešuje Samir Handanovič z novo odlično obrambo!

72.min – Po dolgem času končno nekaj nevarnosti pred vrati Cipra. Dvakrat je poskusil Iličić, enkrat Kirm. Najprej se je izkazal Georgallides, nato domači branilci v bloku, zadnji strel Iličića pa je zletel čez gol.

69.min – Zadnja menjava pri Cipru, namesto Dobrašinoviča gre v igro Nikolau.

67.min – Prosti strel za Ciper in podaja s strani, žogo je v kot izbil Handanović. Sledil je kot, potem pa še ena podaja v kazenski prostor, kjer pa je jasno gospodar Samir Handanovič.

65.min – Kirm je storil prekršek nad kapetanom Makridisom in si prislužil svoj tretji rumeni karton v teh kvalifikacijah. Tretji tudi za Slovenijo na današnji tekmi, po Brečku in Struni.

63. min – Odlična akcija Novakoviča in Strune, ki sta odigrala dvojno podajo. Zaključil je bočni branilec Slovenije, še enkrat pa se je z dobrim postavljanjem izkazal Georgallides. Ciprski vratar je ob tem prejel lažji udarec, a igra se medtem že nadaljuje.

59.min – Prva menjava tudi pri naši izbrani vrsti. 23. nastop za Slovenijo za igralca Fiorentine Josipa Iličića, ki bo zamenjal Valterja Birso.

54. min – Kaj kmalu bi še enkrat udarila naveza Novakovič – Ljubijankič, s to razliko, da sta bili vlogi tokrat zamenjani. Novakovič je podal, Ljubijankič pa bi iz neposredno bližine zadel za 2-0, a je dobro posredoval branilec Merkis.

51. min – Napaka Kevina Kampla, ki se je poigraval ob gol liniji slovenske reprezentance. Do žoge so prišli domači, iz kakšnih 7-ih metrov je do strela z glavo prišel Alexandrou, premagal Handanoviča, a žoga je zletela mimo gola.

49.min – Prva nevarnost tudi za vrata Handanoviča. Po levi strani je prodrl kapetan Makridis, močno streljal, a se je z obrambo izkazal vratar italijanskega Interja. Sledil je kot, po katerem so domači naredili prekršek v napadu.

47.min – Prvi napad Slovenije. Po akciji Kampla in Kirma je do strela prišel Birsa, a je bila na mestu Ciprska obramba.

46.min – Začel se je drugi polčas tekme na GSP stadionu v Nikoziji. Po prvem delu z golom Novakovića vodi Slovenija, ob polčasu Katanec ni opravil nobene menjave, na drugi strani  je Theofiloua zamenjal Demitriou.

KONEC PRVEGA POLČASA: Edini strelec gola v 13. minuti Milivoje Novakovič. Ciprčani so bili v prvem delu povsem nenevarni, na drugi strani bi Novakovič in soigralci lahko zadeli še iz kakšne priložnosti, ki so si jih priigrali. Veseli odlična igra Kampla, upajmo da se mu bodo v drugem delu priključili še ostali soigralci.

45.min – Minuta sodnikovega dodatka.

45. min – Po podaji Ljubijankiča je s kakšnih 20m poskusil Kampl, a streljal visoko čez gol.

43.min – Prvi polčas se počasi izteka, zdi se da ima Slovenska reprezentanca vse v svojih rokah. Bo pa v drugem polčasu potrebno kreniti po drugi zadetek, rezultat 1-0 pač nikoli ni povsem varen.

41.min – Birsa je izgubil žogo in posledično naredil prekršek. Ciprčani so poskusili s podajo v kazenski prostor, a tam so bili naši branilci dovolj prisebni.

37.min – Prosti strel za Birso z desne strani, še enkrat več je Birsa poslal zelo slabo podajo in Ciprčani niso imeli veliko dela.

35.min – Rezervist Charalambides je bil prvič v akciji, njegov protinapad je prekinil Struna in si tako prislužil rumeni karton.

33.min – Prva menjava pri Cipru,  Giorgosa Eleftheriouna je zamenjal igralec s št.10 Constantinos Charalambides.

32.min – Še ena odlična akcija Kevina Kampla, ki je vzel žogo na sredini igrišča in oddrvel v protinapad. Podal je do Kirma, še enkrat pa se je izkazal vratar Georgallides. Kevin Kampl iz minute v minuto dokazuje kakšne kvalitete premore.

27.min – Grd prekršek Charalambusa, ki je že na začetku tekme podrl Handanoviča, tokrat je grobo štartal na Birso, a še enkrat ni dobil rumenega kartona.

24.min – Ljubijankič se je znašel osamljen na desni strani, toda bil je brez pomoči soigralcev. Na koncu 1. kot za Slovenijo, ki ga je izvedel Birsa , a je žogo iz kazenskega prostora izbil domači vratar. V nadaljevanju akcije je žogo v kazenski prostor poslal Andraž Struna, njegova podaja pa je bila predolga.

23.min – Z ogromne razdalje je poskusil Mertelj, a je bil njegov strel blokiran. V nadaljevanju so Ciprčani izvedli protinapad, ki ga je prekinil kapetan Cesar.

21.min – Prosti strel z desne je izvedel Birsa, a to storil slabo.

18.min – Ciper je zaenkrat popolnoma nenevaren, Slovenija dominira predvsem na sredini igrišča, kar je zelo pomembno. Naši fantje so si priigrali že dve lepi priložnosti, iz ene tudi dosegli zadetek.

15. min – Lepa akcija slovenske reprezentance. Na levi strani se je odkril Zlatan Ljubijankič, pogledal v sredino kazenskega prostora, kjer je z lepo podajo našel Novakovića, le temu pa ni bilo težko premagati Georgallidesa iz neposredne bližine. Akcija soigralcev iz japonske Omija in Slovenija na GSP stadionu vodi z 1-0.

13. min – GOL! Slovenija vodi v Nikoziji! Milivoje Novaković se je odkupil za zgrešeno priložnost izpred nekaj trenutkov. Za 22. gol Novakoviča za Slovensko reprezentanco je podal Zlatan Ljubijankić.

12.min – Kakšna priložnost za Slovenijo! Kevin Kampl je prestregel podajo Ciprčanov na sredini igrišča, krenil v protinapad, odlično zaposlil Novakoviča, ki se je sam znašel pred vratarjem Georgallidesa, a je ta njegov strel obranil.

10.min – Stadion GSP sprejme 23. tisoč gledalcev, toda danes je skoraj prazen. Glasni so slovenski navijači, 85 jih je v Nikoziji.

8.min – Nekaj poigravanja na sredini igrišča naše reprezentance, sledil je protinapad domače ekipe, ki pa ga je prekinil Branko Ilić.

6.min – Prosti strel za Ciper, podaja v kazenski prostor, tam brez težav žogo lovi Samir Handanovič, grdo pa se je v našega vratarja zaletel branilec Cipra Merkis in si prislužil rumeni karton.

5.min – Podaja Kirma iz prostega strela proti golu Cipra, domači so žogo izbili in krenili v protinapad. Domačega napadalca je podrl Mišo Brečko in si prislužil prvi rumeni karton v teh kvalifikacijah.

3.min – Prvi poskus proti vratom. Za domačo ekipo je z razdalje poskusil branilec Charalambus, a zgrešil cilj.

2.min – Pri naši reprezentanci štiri spremembe v primerjavi s petkovo tekmo proti Albaniji. Namesto Kelharja, Jokiča, Krhina in Kurtiča so na igrišču Cesar, Struna, Mertelj in Ljubijankič.

1.min – Prvi pisk sodnika Buqueta, ki prihaja iz Francije. Prva žoga za slovensko reprezentanco, ki igra v belih dresih, na drugi strani Ciper v svoji prepoznavni modri različici.

Selektor se je odločil za postavitev 4-4-2, presenetljivo je pred Matavžem prednost v konici napada dobil Ljubijankić, poškodovanega Jokiča menja Struna, na sredini igrišča pa sta odpadla tako Krhin (poškodba) kot Kurtič (kartoni),  namesto njiju igrata Mertelj in Kampl, ki se je preselil nekoliko nazaj. Srečno fantje!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kam naprej po Švici? Žan Celar na prepihu med Dinamom in Empolijem

V zadnjih mesecih so Slovenci postali ena najbolj vročih tem na klubski nogometni sceni. P…