Po proslavi petega zaporednega naslova državnih prvakov, smo predstavniki sedme sile za nekaj besed poprosili tudi Zlatka Zahoviča, ki je tudi tokrat ostal zvest svojemu slovesu, saj je znova


“Ocena je fantastična,” je letošnjo sezono kratko in jedrnato ocenil letošnjo sezono in bil še krajši z odgovorom na vprašanje, kateri naslov državnega prvaka je bil doslej najslajši? “Naslednji,” je z eno besedo dejal Zahovič, ki pa se je nato vseeno malce bolj razgovoril: “Maribor bo vselej izgledal dobro, vedno bo trpel skozi celotno sezono, saj za Maribor ni več lahkih tekem in sezon. Vsaka tekma je z  vašo pomočjo težja, z navijaško pomočjo še težja in temu se moramo prilagoditi. Mislim pa, da bomo še boljši.”

“Mozaik je že sestavljen. Mislim, da Maribor ne potrebuje nič, kar že ima. Maribor bo dodal kvaliteto h kvaliteti. Imamo eno najboljših nogometnih šol v Evropi, kar se tiče mladih igralcev,” se je prestopnega roka dotaknil snovalec kadrovske politike, ki je v nadaljevanju napovedal, da bosta svoje vrste okrepili tudi kadetska in mladinska zasedba, ki ju želi v prihodnji sezoni videti na vrhu ligaške razpredelnice: “Mislim, da bomo kadetsko in mladinsko ekipo okrepili z najboljšimi igralci v Sloveniji. Naslednjo leto želimo biti prvaki s kadetsko, mladinsko in B ekipo. Prvaki v prvem polčasu, drugem polčasu, prvi, drugi, tretji in zadnji četrtini… To je ambicija Maribora.”

Tudi Zahovič pa se je po zadnjem dejanju sezone dotaknil razpleta na Poljskem, kjer vijolice upajo na scenarij, ki jim bo prinesel status nosilca v tretjem krogu kvalifikacij. In kako pomemben razplet poljskega prvenstva: “Zelo pomemben. To je prvo vprašanje, ki nas trenutno zelo muči. Če ne bo šlo, bo v Evropi za Maribor ponovno velika težava, tako kot zmeraj. Je pa vprašanje, če si Maribor želi Legio za prvaka, da se bo mobiliziral ali pa si želi boljše izhodišče. Do sedaj smo vedno šli po težji poti. Ko enkrat prideš v Ligo prvakov, ni lahkega žreba.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…