Ljubljanska Olimpija se je iz težkega gostovanja v Murski Soboti vrnila domov s polnim izplenom. Edini zadetek za zmago v Fazaneriji je v zaključku prvega dela dosegel Andres Vombergar in zeleno-bele približal na točko zaostanka za vodilnim Mariborom.


“Absolutno zaslužena zmaga. Od samega začetka smo bili dominantni in bi si v prvem polčasu lahko priigrali še višjo rezultatsko prednost. Drugi polčas smo vse do zadnje minute oddelali pametno, trdo, odgovorno in disciplinirano. Muri nismo dopustili ničesar, da bi nam zapretila. To je to, kar si želimo gledati od Olimpije. Stvari gredo na bolje,” po dvoboju trener Ljubljančanov Dino Skender ni skoparil s pohvalami na račun ekipe in zaključil: “Morda naša najbolj zrela in najboljša tekma v tem prvenstvu.”

Šestintridesetletni Slavonec je na tej tekmi prvič v kadru imel Maria Kvesića in Gorana Milovića ter ju je takoj uvrstil v prvo enajsterico. Z podpisom obeh igralcev so v taboru zmajev očitno naredili pravo potezo, saj sta igralca odigrala dobro tekmo in tudi Skender je z njuno predstavo bil zelo zadovoljen: “Od samega začetka prvenstva smo imeli veliko težav. Sestavljamo se, marsikaj smo dali skozi. Z namenom smo ju pripeljali, saj vemo, da imata kvaliteto in nam lahko pomagata. Imamo veliko poškodb in odsotnih igralcev, tako da nismo imeli kaj za čakati. Takoj smo ju potisnili v ogenj in odlično sta odigrala. Ni jima bilo lahko, saj dolgo časa nista igrala uradnih tekem. Ampak pokazala sta svoj karakter in kvaliteto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kosić po novi zmagi: Veseli smo nagrajenega truda

Aktualni državni prvaki iz Celja, so se iz težkega gostovanja v Domžalah domov vrnili z dr…