Večina navijačev slovenske mlade reprezentance se strinja, da je najboljši vtis na evropskem prvenstvu do 21 let pustil Aljoša Matko. Krilni napadalec, ki igra za Maribor je zabil edini slovenski gol na domačem prvenstvu, pred nadaljevanjem sezone pa je za Ekipo SN spregovoril on vtisih s prvenstva in pričakovanjih v PLTS. 


Kakšni so njegovi spomini na zadetek proti Češki v Celju? “Zelo se bil vesel in ponosen, prejel veliko čestitk, ampak zadovoljstvo ni bilo popolno. Na neki način sem se zapisal v zgodovino, gol na evropskem prvenstvu, Na domačih tleh mi bo za vedno ostal v posebnem spominu in prinesel nov, dodaten motiv za prihodnje delo, toda ostal je grenak priokus, saj nam ni uspelo zadeti še kdaj in osvojiti še kakšno točko več,” je svoje vtise strnil Matko, ki je tudi poudaril kako koristno je bilo igrati proti nekaterim nogometašem iz Lige prvakov, hkrati pa je pogrešal gledalce na stadionih.

Obdobja prekinitve vseh nogometnih tekmovanje Matko ne more razumeti, a se je s tem sprijaznil. “Glede na to, da smo imeli redna testiranja in ne bi nikogar ogrožali nas je odločitev presenetila. Ni prijetno, a z njo se moramo sprijazniti. Zdaj je treba čim bolje oddelati treninge na daljavo in čakati, kdaj bomo spet skupaj, kdaj bo čas za tekme,” je povedal Matko, ki nadaljevanje sezone pričakuje z največjim optimizmom: “Ob nadaljevanju prvenstva nas čaka devet tekem, na katerih si ne smemo privoščiti spodrsljajev. Cilje je jasen: naredili bomo vse, da postanemo prvaki”

Matko je v letošnji sezoni zabil 7 golov v dresu Maribora, ki je trenutno na drugem mestu s točko zaostanka za Olimpijo, ki ima tekmo manj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Drobne pred gostovanjem v knežjem mestu: Gledamo samo in izrecno na sebe

Kidričane po remiju na tekmi z Mariborom čaka pomembno gostovanje pri aktualnih državnih p…