V nedeljo bosta najprej na zelenico stopila kranjski Triglav in Rudar iz Velenja, oboji so med tednom doživeli poraz. Kranjčani so visoko izgubili proti Mariboru, medtem ko je Rudarja premagal Ankaran in s tem Triglav potisnil na zadnje mesto prvenstvene lestvice.

Na osmih odigranih tekmah v letošnjem letu so Triglavani osvojili zgolj eno točko, kar so izkoristili tekmeci v boju za obstanek. Na roko jim ne grejo tudi odsotnosti igralcev, zaradi opominov oziroma izključitve bosta odsotna David Zec in Vlado Šmit. Porazi in tudi padec na lestvici vplivajo na počutje v ekipi, saj Gorenjci ciljajo na obstanek v ligi. Osmouvrščeni Aluminij ima s tekmo manj šest točk prednosti, kljub vsemu orli z optimizmom vstopajo v zadnji del sezone, boj za točke in obstanek je napovedal krilni napadalec Tilen Mlakar: “Lahko rečemo, da se pritisk na ekipo viša, ob sebi imamo Ankaran, še vedno pa lovimo tako zelo želeno osmo mesto. Zato je še toliko bolj pomembno, da hitro pozabimo na Maribor in se kar najbolje pripravimo na nedeljsko tekmo z Rudarjem. Takrat bomo seveda napadli domačo zmago in prekinitev črne serije.”

Rudar trenutno zaseda četrto mesto, kar jih ne uvršča v konkurenco za evropska tekmovanju, kar pa bi si s četrtim mestom lahko zagotovili, ob pogoju, da pokal Slovenije osvojijo Ljubljančani. Nekoliko presenetljivo so knapi v zaostali tekmi 20. kroga doživeli poraz. Trener Marijan Pušnik ne bo mogel računati na Leona Črničiča, strelca treh zadetkov v sezoni, saj je na zadnjem srečanju prišlo do poškodbe zadnje stegenske mišice. Velenjčani so letos v Kranju že slavili, v Velenju pa so z 1:2 zmagali Triglavani.

Kljub porazu Rudarja na zadnji domači prvenstveni tekmi, le ti ostajajo favoriti za osvojitev novih treh točk in ohranitev prednosti pred Celjani. Kranjčani so sicer večino svojih točk priigrali na gostovanjih, kljub temu pa ne gre zanemariti dejstva, da so doma uspeli zaustaviti in odščipniti točko vodilnemu moštvu lige.

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…