Danes je bilo odigranih sedem od osmih tekem osmine finala Pokala Slovenije, tekma Kalcer Radomelj in Maribora je bila prestavljena, seveda zaradi jutrišnje tekme vijoličastih v Evropski ligi. Videli smo dva dvoboja prvoligašev in dva dvoboja drugoligašev, v vseh primerih so napredovali favoriti. Pri nižjeligaših so visoko slavili Olimpija, Gorica in Domžale.


Slednje so se odpravile v goste k nekdanjemu prvoligašu ptujski Dravi. Na Ptuju ekipa Luke Elsnerja z tretjeligaši ni imela večjih težav, že po 15-ih minutah so vodili z 2-0. Že po nekaj več kot minuti igre je goste v vodstvo popeljal Slobodan Vuk, ki se je kasneje še enkrat vpisal med strelce. Uspešna sta bila tudi Parker in Kous. Tudi Gorica se je napotila k nekdanjemu prvoligaša, Dravogradu. Toda Korošci so gladko izgubili, za nameček pa si dva gola zabili kar sami (Vukovič, Nabernik). Za Gorico sta zadela Danilevičius in Bazoffia. Še bolj uspešni so bili nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so gostovali pri AH Mas Techu, novemu drugoligašu. V 22. minuti je zadel Nikezić, potem pa je na semaforju dolgo kazalo 1-0, vse dokler v 65. minuti ni zadel Šporar, ki je tako kot Nikezić do konca tekme zadel še enkrat. Med strelce se je vpisal tudi novinec Vukčević.

Na tistih dveh tekmah, ki naj bi bile najbolj zanimive, smo prav tako videli visoki zmagi. Novincema v prvoligaški druščini očitno pokal ne pomeni preveč, tako Zavrč kot Krka sta se predstavila s spremenjenima zasedbama in visoko izgubila. Celje je Zavrčane povozilo že v prvem polčasu, ko so zadeli Jugović, Čadikovski in Žurej, v drugem polčasu je piko na i postavil kapetan Gobec in s tem so Celjani jasno napovedali, da tudi letos v pokalnem tekmovanju visoko merijo. Visoko očitno meri tudi velenjski Rudar, ki je z identičnim rezultatom premagal novomeško Krko. V prvem polčasu je za Rudarje zadel Bratanovič, v drugem so delo dokončali Podlogar, Rotman in še enkrat Bratanović.

Kot rečeno, videli smo dva dvoboja drugoligaških ekip. Aluminij je v Šmartnem po zadetkih Vaša in Binga,  hitro povedel z 2-0, domači so uspeli znižati rezultat prek Kelenca, a jim do preobrata ni uspelo priti. V Šenčurju pa smo bili najbližje podaljškom. Nogometaši Veržeja so se predstavili v dobri luči, po vodilnem zadetku Kotnika, hitro prišli do izenačenja, a so varovanci Braneta Pavlina do zmage prišli v 89. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo za napredovanje zadel Pavlin.

Rezultati 2. kroga Pokala Slovenije:
ŠMARTNO 1:2 ALUMINIJ
Kolenc (35); Vaš (4), Bingo (26)
DRAVA 0:4 DOMŽALE
S. Vuk (2, 55), Parker (15), Kous (45)
AH MAS TECH 0:5 OLIMPIJA
Nikezić (22, 73), Šporar (65, 78), Vukčević (84)
DRAVOGRAD 0:4 GORICA
Vuković (6 ag), Danilevičius (19), Bazzoffia (31), Nabernik (80 ag)
RUDAR VELENJE 4:0 KRKA
Bratanović (21, 64), Podlogar (69), Rotman (76)
CELJE 4:0 ZAVRČ
Jugović (18), Čadikovski (39), Žurej (41), Gobec (70)
ŠENČUR 2:1 VERŽEJ
Kotnik (32), Pavlin (89); Vinković (40)
RADOMLJE : MARIBOR (Prestavljeno)

Foto Drava – Domžale: Lado Vavpetič
Foto Rudar – Krka: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znane zadnji disciplinske kazni

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je izrekel kazni za prekrške …