V drugem polfinalnem paru Pokala Slovenije bo ljubljanska Olimpija danes v Stožicah gostila Celje. Srečanje se bo pričelo ob 18. uri, pravico pa bo delil Slavko Vinčič.


Ljubljančani, ki so v prvem polfinalnem obračunu proti Celju vsekakor v vlogi papirnih favoritov, si želijo na prvem srečanju zagotoviti prednost pred povratnim obračunom. Ljubljančani, ki so sicer v zadnjem prvenstvenem obračunu v večnem derbiju z Mariborom doma remizirali so v izjemni formi. Varovanci Igorja Biščana igrajo všečen predvsem pa učinkovit nogomet, in tudi tokrat bodo želeli čim prej prevzeti pobudo na igrišču, ter narekovati oster ritem. Olimpija je v dosedanjem delu tekmovanja izločila drugoligaša iz Radomelj in nazadnje s skupnim rezultatom 4:1 večne tekmece iz Štajerske prestolnice.  Igor Biščan bo verjetno priložnost ponudil drugim igralcem, kot nazadnje proti Mariboru, a glede na široko klop in pester nabor igralcev tudi to nebi smelo vplivati pri želji njegovih varovancev, k zmagi na prvem polfinalnem obračunu.

Celjani prihaja v Stožicah z svojo računico, saj so v spomladanskih krogih prikazali zelo všečen predvsem pa učinkovit nogomet. Nazadnje so doma odpravili Ankaran z kar 7:1, a je potrebno poudariti, da so po prvem polčasu zaostajali, na koncu pa slavili s kar precej številčnejšo zasedbo na igrišču, saj so Primorci prejeli kar tri rdeče kartone, ampak tudi to ne zmanjšuje dejstva da je Celje trenutno zelo učinkovita ekipa. Varovanci Dušana Kosiča se odpravljajo v prestolnico z željo, da presenetijo zmaje in si pripravijo dobro izhodišče pred povratnim dvobojem.

V letošnji sezoni so se Ljubljančani in Celjani pomerili že trikrat, oba obračuna v ljubljanskih Stožicah so dobili zmaji (2:1, 3:1), srečanje v Celju pa se je končalo brez zadetkov, kar pred srečanjem še dodatno postavlja zeleno-bele v vlogo favoritov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…