Že v zgodnjem popoldnevu sta se na Ptuju pomerili ekipi Zavrča in Celja. V tekmo so bolje krenili gostje, ki so že v 17. minuti prišli do vodstva, ko je zadel Žurej. Celjani so izvedli hitro akcijo in Žurej je z malce iznajdljivosti in sreče premagal gostujočega vratarja Raniloviča. Po zadetku so Celjani pritisk še stopnjevali, a do novega zadetka ni prišlo. So pa zato zadeli gostje v 43. minuti, ko je Šafarič poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišje Datkovič. V drugi del so agresivneje krenili domačini, a so kaj kmalu gostje ponovno prešli v vodstvo. Po uigrani akciji iz kota je do neoviranega strela prišel Ahmedi. Tudi domačini so imeli svoje priložnosti, vendar sta bila Kelenc in Kresinger nenatančna. Je pa zato bil na drugi strani ponovno uspešen Sunny, ki je izkoristil imenitno podajo Lovrečiča. Po vsega dveh minutah pa je padel še zadnji gol na srečanju. Kelenc je prodrl po levi strani igrišča, žogo poslal v kazenski prostor, kjer se je odlično znašel Matjašic in žogo potisnil mimo vratarja Kotnika.


Tekma v Gorici je bila taktična, ki je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Gledalci na novogoriškem stadionu so vendarle videli štiri zadetke in zmago domačih nogometašev. V prvem delu je Majcen potrdil pravo strelsko formo, ko je v 37. minuti Goričane popeljal v vodstvo. Kaj kmalu po pričetku drugega polčasa je Napoli dosegel svoj prvenec v novogoriškem dresu in svojim soigralcem zagotovil mirnejše nadaljevanje tekme. Devet minut kasneje je svoj prvenec dosegel še Innoceti in domačini so imeli že lepo prednost treh zadetkov. A so gostje v nadaljevanju prišli do zadetka, ki jim pred povratno tekmo v Kopru še daje upanje za preboj v polfinale Pokala Slovenije. Za tokratne goste iz Kopra je častni gol na srečanju dosegel Lotrič. Gostje so po zadetku prevzeli pobudo in pritiskali na domača vrata, kar pa se jim ni obrestovalo.

Tretja tekma se je odvijala v Domžalah, kjer je vodilna ekipa prvenstva gostila ljubljansko Olimpijo. Tekma se je pričela precej previdno s strani obeh ekip. A kaj kmalu se je tekma razživela in v 25. minuti srečanja je Parker premagal Šeligo. Vendar so sodniki zadetek razveljavili, saj je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Domačini so še naprej pritiskali in ponovno prišli do lepe priložnosti. Maksimovič je v eni izmed akcij skupaj s Parkerjem meril mimo vrat vratarja Šelige. Nato pa šok za domače igralce in gledalce. Po predložku iz kota je bil najbolj iznajdljiv in v skoku najvišji Zarifović, ki je Ljubljančane tako popeljal v vodstvo. Domačinov to ni zmedlo, ponovno do lepe priložnosti prišel Parker, a je ponovno bil v prepovedanem položaju. V nadaljevanju je do lepe priložnosti prišel Šporar, ki je po podaji Đurkoviča zatresel prečko. Do konca srečanja se mreži nista več zatresli in gostje so pred povratnim srečanjem v odličnem položaju, da se uvrstijo v polfinale pokala.

Zaostala tekma 2. kroga Pokala Slovenije, kjer se bosta pomerili ekipi Maribora in Radomelj, bo odigrana v torek, 28. oktobra ob 20. uri. Zmagovalec se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo Krke.

ZAVRČ – CELJE 2:3 (1:1)
Datkovič (43.), Matjašic (77.); Žurej (17.), Ahmedi (55.), Sunny (75.)
GORICA – LUKA KOPER 3:1 (1:0)
Majcen (37.), Napoli (47.), Innocenti (56.); Lotrič (64.)
DOMŽALE – OLIMPIJA 0:1 (0:1)
Zarifovič (34.)

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so četrtfinalni pari pokala

Tekom prejšnjega tedna smo dobili 8 ekip, ki se bodo potegovale za 4 polfinalne vozovnice …