Včerajšnji zmagovalcem prvega polfinalnega obračuna med Celjem in Mariborom, ki so ga dobili Celjani, so se danes v veliki finale uvrstili še Koprčani. Po prvi tekmi, ki so jo v Kopru dobili z minimalno zmago, so tokrat v Domžalah odigrali neodločeno tekmo in bodo do konca pokalna tekmovanja odigrali še eno tekmo.


Pokal Slovenije – povratna tekma polfinala. Sodnik: Matej Jug.
Domžale: Športni park Domžale, 1.000 gledalcev.
DOMŽALE 1:1 LUKA KOPER

Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Vuk, Črnic, Horvat (62′ Požeg Vancaš), Trajkovski, Dobrovoljc, Majer (65′ Eterović), Juninho, Morel (78′ Ožbolt). Trener: Luka Elsner.
Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Rahmanovič (60′ Galešić), Lotrič (85′ Gregorič), Halilović, Štulac, Črnigoj (77′ Posavac), Hadžič, Palčič, Pučko. Trener: Rodolfo Vanoli.

Tekma v domžalskem športnem parku se je pričela z agresivno igro domačinov, ki so že v peti minuti tekme pošteno zapretili na koprska vrata. Majer je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer se je znašel Vuk, ampak je njegov strel z glavo končal mimo vrat. Že minuto kasneje je z razdalje poskusil Juninho, Simčič pa je njegov strel z lahkoto ubranil. Sledile so še nevarnejše akcije domačinov. Tako so v dvanajsti minuti bili Domžalčani blizu vodstva, po hitrem protinapadu. Črnic je podal v kazenski prostor, kjer je do strela prišel ponovno Vuk, a njegov strel je odlično ubranil Simčič in žogo poslal v kot. Prva resna akcija Koprčanov se je zgodila šele v 28. minuti srečanja, ko so gostje prišli do prvega kota, vendar so slednjega slabo izvedli. Ponovno so sledile domžalske minute, kar nekajkrat se je v odličnem položaju znašel Vuk, ki je žogo ob zaključku poslal mimo vrat ali je njegov strel ubranil Simčič. V sodnikovem podaljšku pa še ena velika priložnost na strani domačinov. Morel je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je s Skubic s skokom žogo vrnil do Vuka, ta je s kakšnih desetih metrov imel neoviran strel, vendar je žoga poletela previsoko.

Tudi v drugi del so domačini krenili odločneje, vendar so do prvega zadetka na tekmi prišli gostje. Tekla je 61. minuta, ko je Trajkovski storil prekršek na desni polovici Domžal. Za goste je prosti strel izvedel Galešić, ki je vstopil v igro le nekaj trenutkov prej. V kazenskem prostoru domačinov se je najbolje znašel Halilović in žogo z glavo poslal v desni zgornji kot vrat vratarja Vidmarja. Po zadetku, ki si ga domačini nikakor niso želeli, so slednji še agresivneje stopili na žogo. In kaj kmalu se jim je takšna igra obrestovala. V 69. minuti se je Črnic odločil za močan strel, približno trideset metrov od Simčičevih vrat, žoga se je pred vratarjem odbila od tal in preletela gostujočega vratarja. Po tem zadetku so domačini začutili priložnost, a zaradi gola v gosteh so morali zadeti še dvakrat, če bi se želeli uvrstiti v pokalni finale. Le nekaj minut kasneje bi lahko domačini prešli v vodstvo, a je strel Eteroviča z glavo Simčič brez težav ubranil. Sledile so minute, ko so tudi domačinom pričele pojenjati moči in igralci so iz sebe iztiskali še zadnje moči energije. Nekaj minut pred koncem je Trajkovski imel še eno priložnost za vodstvo Domžalčanov, vendar se je ponovno izkazal danes zanesljivi Simčič. Sledilo so še štiri dodatne minute, vendar do spremembe rezultata v domžalskem športnem parku ni prišlo.

Nogometaše Kopra v soboto čaka tekma v Ljubljani proti Olimpiji. Domžalčani pa se bodo prav tako v soboto odpravili na gostovanje v Celje.

V velikem finalu se bosta tako pomerili ekipi Celja in Kopra. Tekma se bo odvijala v sredo, 20. maja na koprski Bonifiki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začenja se PREDKROG Pokala Pivovarna Union: to so pari …

Vsako sezono se pokalno tekmovanje začne s predkrogom v sklopu posamezne MNZ. V letošnji i…