V četrtek, 10. septembra, so predstavniki klubov NK Kras Repen ter italijanskega prvoligaša Chievo Verona v hotelu Križman predstavili tehnično in izobraževalno sodelovanje teh dveh klubov. Predstavniki kluba, katerega članski trener je nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar, bodo v prihodnje svoje znanje nadgrajevali s pomočjo strokovnega kadra Chieva iz Verone.


Za kakšno obliko sodelovanja gre, je prvi spregovoril vodja skavt službe pri italijanskem prvoligašu, Cristian Cantarelli: “NK Kras Repen in predsednik Goran Kocman sta nas presenetila, ko so zaprosili za sodelovanje. Vendar niso prosili za sodelovanje zaradi komercialnega razloga, kot se večkrat dogaja, temveč zgolj iz tehničnega vidika. To je razlog, da verjamemo v to sodelovanje. Načrt predvideva mesečno prisotnost dveh trenerjev Chieva na igrišču Krasa ter razne izobraževalne tečaje za trenerje Krasa v Veroni. Vsi otroci včlanjeni v NK Kras bodo lahko brezplačno prisostvovali tekmam Chieva.”

O velikih načrtih Krasa je spregovoril tudi domači predsednik Goran Kocman: “Leta 2006 smo imeli samo deset otrok, danes jih imamo 150, s tremi ekipami, ki bodo nastopale v raznih deželnih prvenstvih. Smo v elitni ligi, a želimo se vrniti, z našim naraščajem ostati v D Ligi in to sodelovanje z Chievom nam bo gotovo pomagalo odraščati, se poboljšati in izpopolniti.

10092015 - Kras-Chievo (sodelovanje)-184
Foto: NK Kras Repen

“Ostal sem pozitivno presenečen, ko sem dognal, da so trenerji organizirani profesionalno. Društvo ima pravilno bazo in mi, trenerji Chieva, jim bomo dali na razpolago naše izkušnje. Smisel tega projekta ni zmagati na vseh tekmah, temveč da se otroci zabavajo in da pripomoremo povečati zanimanje oziroma ljubezen do nogometa,” je o novem sodelovanju povedal tudi trenutni trener otrok starih med osem in devet let, Stefano Bianchetti.

Da bo sodelovanje prineslo samo pozitivne učinke, pa je v svojih mislih strnil tudi sedanji župan Repentabora, Marko Pisani: “Zame in za našo občino je v čast biti priča temu sodelovanju, ki bo gotovo imelo pozitivne učinke za NK Kras in naše območje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ostale lige

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ustanovljena Zveza nogometnih klubov Posavja

Dobro leto in pol od podpisa namere so nogometni funkcionarji v Posavju držali obljubo in …