Rajko Rep, nekdanji nogometaš Celja, Maribora in Mure v letošnji sezoni uspešno nastopa za celovško ekipo Austrie. Slednji so trenutno člani Regionalne lige, tretjega razreda avstrijskega nogometa, in se nahajajo na prvem mestu lestvice centralne skupine. K odličnemu dosežku je precej prispeval tudi naš nogometaš Rajko Rep, ki je bil s strani spletnega portala FanReport.at proglašen za najboljšega igralca centralne skupine v jesenskem delu prvenstva.


Zelo sem presenečen nad izbiro. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me izbrali za nogometaša jesenskega dela. To je tudi odlična motivacija za moje nadaljnje delo in nogometno prihodnost“, je za klubsko stran povedal Rajko Rep. V intervjuju je poudaril, da je za njegove dobre igre zaslužen tudi trenutni trener članskega moštva Manni Bender, kakor tudi celotna ekipa. Zanesljiva ekipa in sodelovanje med igralci je ključnega pomena, da se klub nahaja na prvem mestu lestvice, kjer ima pred drugouvrščenim Vorwärts Steyrjem osem točk naskoka.

Rajko Rep je proti ekipi Wallerna dosegel tudi svoj gol sezone, ki si ga lahko ogledate v videoposnetku ob koncu članka. “V St. Florianu sem dosegel gol kariere, ki si ga bom zapomnil za vse življenje,” je o res imenitnem golu razlagal Rep. Tudi trener SK Austrie Klagenfurt, Manni Bender, slovenskega nogometaša rad pohvali, saj na vsakem treningu da vse od sebe. Velikokrat pa ostane tudi po treningu in nadaljuje z dodatno vadbo ter streli na gol. “Trener ima rad disciplino, kar je v nogometu bistvenega pomena. Meni osebno pa je všeč tudi nemška mentaliteta in trdo delo, ki je le del tega. A se splača!” Rep ni skoparil z dobrimi besedami o svojem trenerju.

Rajko Rep v dresu murskosoboške Mure 05. Foto: Jure Banfi
Rajko Rep v dresu murskosoboške Mure 05. Foto: Jure Banfi

Z življenjem in delom je Rep v Avstriji zadovoljen, na svoje dni v Sloveniji pa nima ravno lepih spominov: “Na čas pred Celovcem nimam ravno lepih spominov. Okoli sebe sem imel napačne ljudi, ki sem jim zaupal in hkrati storil nekaj napačnih korakov. Še posebej obžalujem čas v Mariboru, kjer sem izgubil dve leti. Čeprav sem bil kapetan reprezentanc U20 in U21.” Časi v slovenskem nogometu za Repa niso ostali v najlepšem spominu, zato pa sedaj precej bolj uživa v Avstriji: “Življenje tukaj je popolnoma drugačno kot v Sloveniji. Imamo odlične pogoje za trening in tudi kvaliteta življenja je na veliko višjem nivoju. Vse je skrbno načrtovano. Celovec je lepo mesto, s prijaznimi ljudmi.” Pogovor pa je nekdanji član mlajših reprezentanc zaključil še z nekaj besedami o Regionalni ligi in prihajajočem spomladanskem delu. Pravi, da je liga v kateri trenutno nastopa z ekipo Austrie Austrie, primerna predvsem za mlade igralce, ki se želijo dokazati in uspeti v nogometnem svetu. Spomladi pa si želi strelec desetih ligaških zadetkov, s čimer je tudi drugi strelec lige, novih dobrih iger svojega moštva, s svojimi soigralci pa bo dal vse od sebe. Hkrati je izražil še željo, da bi ekipa ob koncu sezone ostala na prvem mestu, ki prinaša boj za preboj med drugoligaše.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…