David Poljanec se po dobrem letu znova vrača v Avstrijo, kjer se je v preteklosti že izkazal, a nato v nadaljevanju kariere ni uspel ponoviti predstav iz dresa Blau-Weiß Linza. Spomladi bo nosil dres Kapfenberga.


Naj spomnimo, danes 28-letni napadalec je bil v sezoni 2011/12 z devetnajstimi zadetki najboljši strelec avstrijske druge lige, potem ko se je do dresa Blau-Weiß Linza prebil z uspešnimi predstavami v nižjih avstrijskih ligah. Sezono kasneje se je preselil k nemškemu drugoligašu Paderbornu, ki letos igra v elitni Bundesligi, a je v Nemčiji zbral vsega 21 minut. Po vsega pol leta se je poslovil od Paderborna in se vrnil v Linz, kjer pa ni prikazal predstav iz prejšnjega obdobja. Tako se je pred začetkom lanske sezone preselil k celovški Austrii, v začetku lanskega leta pa je prestopil izraelskemu Maccabi Nazarethu, jeseni pa je bil član Radničkega iz Kragujevca.

Poljanec je s Kapfenbergom, ki se po polovici sezone nahaja na osmem mestu lestvice Erste Liga, sklenil pogodbo do konca sezone, z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Štajerci imajo s Slovenci že precej izkušenj, saj so bili člani kluba tudi Matej Mavrič-Rožič, Dragan Jelić, Klemen Lavrič, član druge ekipe pa je Filip Gačevski, sicer nekdanji vratar Mure.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…