Iztok Kapušin, nekdanji strateg Krškega in Krke, je pri naših južnih sosedih našel novo zaposlitev. Spomnimo, lani je razmeroma uspešno vodil Bistro v drugi hrvaški ligi, a so se mu tam sredi jesenskega dela odpovedali. Klub iz mesteca blizu slovenske meje je nato z novim trenerjem ob resnično slabi igri gladko izpadel iz lige in očitno so nekateri le prepoznali Kapušinovo kvaliteto.


Nekdanji igralec Elana, Krškega in še številnih drugih klubov tako ni dolgo čakal no novo priložnost, dobil pa jo je kar v že omenjeni 2. HNL, kjer bo v novi sezoni vodil Hrvatski Dragovoljac. Bivši prvoligaš, ustanovljen pred štirimi desetletji kot ONK Novi Zagreb, ima za seboj izredno slabo sezono, saj se je kot eden glavnih favoritov za napredovnaje na koncu komajda izognil izpadu med tretjeligaše in ostal v ligi. A stanje v klubu ni tako slabo, Hrvatski Dragovoljac je eden redkih hrvaških drugoligašev s spodobnim stadionom in ostalo infrastrukturo, izpolnjuje pa tudi druge kriterije za prvi rang, kjer je odigral že devet sezon.

“Najprej bi se rad zahvalil Upravi kluba, na čelu s predsednikom g. Perkovićem za izkazano zaupanje. Hrvatski Dragovoljac je velik klub, ki je dolga leta igral tudi na prvoligaškem nivoju, poleg tega pa se lahko klub pohvali tudi z zelo močno mladinsko nogometno šolo. Štejem si v veliko čast, da bom lahko na čelu takšnega kolektiva. Cilji kluba so visoki, saj se želijo boriti za vrh 2. HNL, sam pa to vidim kot izziv, ki ga z veseljem sprejemam,” je za SNPortal dejal novopečeni strateg Dragovoljca.

Bo klubu iz Sigeta pod slovenskim strategom uspel povratek med prvoligaše?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

V prejšnji eri je branil za Olimpijo, sedaj zapušča Sarajevo

Iz vrst FK Sarajevo so sporočili, da njihove vrste zapušča Elvis Džafić, slovenski vratar,…