Krka bo danes odigrala prvo polfinalno srečanje Pokala Slovenije. Dolenjci bodo gostovali ob Kamniški Bistrici, kjer bodo skušali presenetiti favoriziranega tekmeca in storiti vse, da konec maja kot drugi drugoligaš zaigrajo v velikem finalu pokalnega tekmovanja.


Še pred nekaj tedni se je zdelo, da bo Novomeščane v lovu na finalno vozovnico vodil Iztok Kapušin, a so se v vodstvu dolenjskega prvoligaša po skromnejšem vstopu v nadaljevanje sezone odločili za trenersko rošado. Kapušin je tako že drugo sezono zapored tik pred polfinalnima tekmama ostal brez službe, a je hitro našel novega delodajalca. Brežičan se je namreč vrnil na Hrvaško, kjer si je pred leti že ustvaril trenersko ime, ko je z Bistro presenetljivo napredoval med hrvaške drugoligaše.

Tudi tokrat bo 42-letnik deloval na drugoligaških zelenicah, saj se je za sodelovanje dogovoril s Hrvatskim Dragovoljcem, ki ga je nekaj časa vodil v uvodu lanske sezone, a nato sprejel mamljivo ponudbo Celjanov. Dobro leto in pol se je vrnil na ‘kraj zločina’, novemu/staremu klubu pa bo skušal pomagati do obstanka v ligi. “Vodstvo kluba me je presenetilo s ponubdo, ki pa je nisem želel zavrniti. Prihajam namreč v sredino, ki jo dobro poznam. Cilj kluba je obstanek v ligi, kar pa glede na kakovost, ki jo moštvo premore, ne bi smela biti težava,” nam je zaupal Kapušin, ki je sicer edini tuji trener v več kot 40-letni zgodovini nekdanjega hrvaškega prvoligaša.

Kapušin bo danes že vodil prvi trening, v petek pa ga čaka prva, a izredno pomembna preizkušnja, saj v Siget prihaja Šibenik, ki ima na devetem mestu, tik nad cono izpada, zgolj točko manj od Zagrebčanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…