V Športnem parku v Beltincih se je danes  odvilo sklepno dejanje kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo deklet do 17 let. Tekma med domačo izbrano vrsto in gostjami iz Nizozemske je bila odigrana brez pravega tekmovalnega naboja, saj so naše že pred zadnjim krogom bile brez možnosti za napredovanje, medtem ko so si Nizozemke z zmagama v prejšnjih dveh krogih napredovanje že zagotovile.


Nizozemke so kaj hitro potrdile vlogo favoritinj, saj so povedle že drugi minuti. Po strelu iz kota je do žoge prišla Nouwen in s pravo bombo pod prečko matirala domačo vratarko Saro Nemet. Tudi v nadaljevanju tekme so gostje prevladovale, Slovenke pa so se odlično branile in se osredotočale predvsem na protinapade. Kaj hitro po zaostanku so uspele rezultat tudi izenačiti. V 17. minuti je domača kapetanka Lara Prašnikar v ogenj poslala Špelo Kolbl, ki je z lepim prodom med gostujočima branilkama še lepše streljala in rezultat izenačila na 1:1.

Tudi v drugem delu smo videli dva zadetka in sicer po enega na vsaki strani. Le šest minut po začetnem pisku so, znova po kotu, povedle Nizozemke. Tokrat se je v vlogi strelke znašla De Sanders, ki se je najbolje znašla v gneči pred kazenskim prostorom.  Podobno kot v prvem delu, tudi tokrat Slovenke gostjam niso ostale dolžne. V 68. minuti je po strelu domače igralke žoga zadela gostujočo igralko De Sandersovo, spremenila smer in končala v mreži Nizozemk. Do konca so bile sicer bolj konkretne Nizozemske in še nekajkrat nevarno zapretile, vendar se mreža ni več zatresla in ostalo je pri izidu 2:2.

SLOVENIJA 2:2 NIZOZEMSKA
Kolbl (17′), De Sanders (69′ ag); Nouwen (2′), De Sanders (46′)
Slovenija: Nemet, Kutnjak, Godina, Čenerlič (57′ Šiftar), Kolbl, Babnik, Bratuša (59′ Horvat), Prašnikar, Rozmarič, Nemec (49′ Kuštrin).

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…