Kakšen dan na turnirju miniEURO 2014 v črnogorski Herceg Novi! Slovenci so po napeti tekmi proti Nemcem slavili z 3:6 in se uvrstili v veliki finale turnirja. Tekma se je pričela precej previdno z obeh strani. Nemci niso uspeli razviti svoje značilne igre, za kar so zaslužni naši nogometaši, ki so z odlično postavitvijo na igrišču popolnoma zmedli nasprotnika. V sedmi minuti je sledilo slovenskih pet minut, ki jih Nemci niso pričakovali in njihova igra je popolnoma razpadla. Takrat je namreč po odlični podaji Flisarja, žogo s prsmi v gol pospravil Zorko. Po štirih minutah je sledil hiter protinapad, ki ga je uspešno zaključil še Balažič. Že po pričetku Nemcev in prvem protinapadu naših, ponovno zadetek za Slovence! Tokrat je  bil uspešen še Kovačeč.


Drugi polčas so Nemci pričele resneje, a gola niso uspelo doseči. Za to je bil zaslužen tudi slovenski vratar Denac, ki je nasprotnikom povzročal precejšnje težave. Nemcem je vodstvo naše reprezentance uspelo znižati v 33. minuti. A naših nogometašev to ni zmedlo in že po štirih minutah je ponovno zadel Zorko. Nemci se niso predali, kajti minuto pred koncem rednega dela so ponovno znižali rezultat, tokrat je zadel Jagenburg. Nato pa ponovno šov našega najboljšega strelca turnirja Mitje Flisarja! Nemci so zadnjih nekaj minut igrali brez vratarja, kar je izkoristil Prekmurec. Najprej je zadel po podaji iz kota, nato pa je še s sredine igrišča premagal zadnjega nemškega igralca, ki je stal precej iz svojih vrat. Naši nogometaši so se tako po zadnjem sodnikovem žvižgu lahko začeli veseliti velike zmage in uvrstitve v finale turnirja!

SLOVENIJA – NEMČIJA 6:3 (3:1)
Zorko (2), Flisar (2), Balažič, Kovačeč

Finale bo na sporedu danes ob 21. uri. Nasprotnik naših nogometašev bo znan približno ob 17. uri, ko bo konec druge polfinalne tekme med Romunijo in Češko. Prenos finalne tekme si boste lahko ogledali na kanalu Sport klub 3 in na uradni spletni strani turnirja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

En komentar

  1. Prekmurec

    30. 11. 2014 na 16:29

    bravo naši! MI SLOVENCI!

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MARIBOR – Bodo vijolice znova cvetele spomladi?

Trener: Damir Krznar – HRVAŠKA (50 let) Povprečna starost članske ekipe: 25.5 let Odmevni …