Po jutranji zmagi nad reprezentanco Italije so naši nogometaši še isti dan morali odigrati srečanje osmine finala. Nasproti so jim tokrat stali nogometaši Slovaške, ki so v skupini C osvojili prvo mesto.


Vrsar (HR), miniEURO 2015, osmina finala
SLOVENIJA – SLOVAŠKA 2:1 (1:1)
Karnet 15′, Rebernik 40′; avtogol 2′

V slovenski začetni enajsterici je ponovno začel Komidar, ki je odslužil kazen, ko je na tekmi proti Italiji prejel rdeči karton. Slovaki so do vodstva prišli že v drugi minuti, ko so si naši nogometaši kar sami zabili avtogol. Sledila je precej nepovezana igra naših igralcev. Kandare je po približno polovici prvega dela tekme zatresel vratnico, ki je Slovake rešila izenačenja. So pa v 15. minuti naši nogometaši vendarle rezultat izenačili. Natančen je bil ponovno Karnet, ki je prava poživitev slovenske reprezentance. V 19. minuti bi naši reprezentanti lahko prišli do vodstva, a je veselje Reberniku preprečila vratnica.

Drugi polčas se je pričel zelo umirjeno, kajti prvih šest minut ni bilo večjih priložnosti. Obe ekipi sta iskali pot do nasprotnikovega gola, igra je potekala večinoma na sredini igrišča. Kandare je nato v sedmi minuti nadaljevanja še tretjič na tekmi stresel vratnico. Slovaška obramba je bila nato ponovno dobro postavljena in nasprotniku niso dovolili, da bi razvili značilno igro. A srečne so bile zadnje sekunde srečanja, ko je Rebernik po odbiti žogi iz prostega strela vendarle premagal slovaškega vratarja!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladinke izgubile proti vrstnicam iz BiH

Slovenska dekliška reprezentanca se trenutno nahaja na pripravah v Čatežu ob Savi, kjer bo…