Končan je turnir v malem nogometu, na katerem je Slovenija osvojila odlično drugo mesto! Kljub temu, da so premagali nekaj velikih ekip, kot so Španija in Nemčija je tokrat bila reprezentanca Romunije premočan nasprotnik. Naši nogometaši so odigrali odličen prvi polčas. Pripravili so si kar nekaj priložnosti, a žoga ni želela končati za hrbtom romunskega vratarja. V drugi del so Romuni krenili odločneje in napadalneje. Slovenski reprezentanti so vse do 38. minute držali položaj za končni neodločen rezultat, a je prišlo do padca koncentracije in Cosmin je s peto uspel žogo poslati mimo Balažica in Denca. Naši nogometaši so nato poskusili še z nekaj hitrimi akcijami, a poznala se je izčrpanost nogometašev in Romuni so se veselili novega naslova evropskih prvakov.


Vsi naši nogometaši si zaslužijo vse pohvale ob tem uspehu, za nameček pa kljub porazu v finalu najboljši igralec turnirja prihaja iz Slovenije. To je postal Mitja Flisar, ki je svojim nasprotnikom marsikdaj povzročal težave! Zadel pa je tudi šest zadetkov in tako bil najboljši strelec slovenske reprezentance.

Le redki so namreč verjeli v takšen uspeh, prav tako pa je bilo veselje naših fantov ob koncu tekme nepopisno, skoraj takšno, kot da bi osvojili naslov prvakov. V dvorani je poleg veselja Romunov odmevalo navijanje naših navijačev in nogometašev ob znanem navijaškem stavku “Kdor ne skače ni Slovenc“. Ob tej priložnosti je potrebno čestitati našim fantom in trenerju Kerčmarju, ki so pokazali srčen boj za Slovenijo in našo državo zapisali na zemljevid vrhunskih reprezentanc malega nogometa.

SLOVENIJA – ROMUNIJA 0:1 (0:0)

KONČNI VRSTNI RED TURNIRJA EURO MINI 2014
1. ROMUNIJA
2. SLOVENIJA
3. ČEŠKA
4. NEMČIJA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

En komentar

  1. Prekmurec

    30. 11. 2014 na 22:50

    za nas ste eni in edini zmagovalci!

Dodaj odgovor

Poglejte še

1. SFL: Sevničani do tretje zmage, vodilni trojček do vseh treh točk (VIDEO)

V naši elitni futsal ligi so se končale tekme 17. kroga, kjer so novinci lige znova zabele…