Le kdo bi verjel, da se lahko naši rekreativni nogometaši lahko prebijejo do polfinala turnirja Euro Minifootball 2014. Nekateri nogometaši, ki so nastopili tudi na večjih zelenicah slovenskih ligaških tekmovanj, so se na turnirju v Črni Gori odrezali odlični!

V SKUPINI Z AKTUALNIMI PRVAKI
Varovanci Branka Krčmarja so se v predtekmovanju znašli z ekipami Grčije, Litve in Romunije, slednji so tudi prvaki preteklega turnirja. Prvo tekmo so naši nogometaši igrali prav proti Romunom in izgubili z 2:1. Strelec edinega slovenskega zadetka je bil kapetan reprezentance, Peter Pust. Sledila je tekma proti Grčiji, katera se je končala brez zadetkov in posledično brez zmagovalca. Na vrsti je bila odločilna tekma za preboj med najboljših šestnajst evropskih reprezentanc proti Litvi. Sledila je prva zmaga na turnirju in boj za svojo državo je bil poplačan z rezultatom 5:2. Naši reprezentanci so se tako lahko veselili uvrstitve v osmino finala, kjer jih je čakala reprezentanca Španije!

Slovenski selektor je bil po koncu zadnje tekme predtekmovanja zelo zadovoljen: “Glede na lansko leto, ko smo osvojili piko, sem imel željo, da bi vsaj enkrat zmagali ter prišli iz skupine. Želja se mi je uresničila. Na fante sem zelo ponosen.” Svoje je dodal tudi kapetan Pust, ki je začutil veliko priložnost, kajti obremenitev osmini finala za naše nogometaše ni bilo več, hkrati pa je že pred tekmo imel občutek, da bodo on in soigralci zmagali: “To se je pokazalo tudi na igrišču. Kljub prejetima dvema goloma smo se držali dogovora trenerja, da moramo igrati mi in ne prepustiti igre njim. Srce smo pustili na igrišču in to se je danes obrestovalo. Jutri gremo pa sproščeno v osmino finala in seveda tako kot vedno na zmago.

SLOVENIJA 1:2 ROMUNIJA
Pust

SLOVENIJA 0:0 GRČIJA

SLOVENIJA 5:2 LITVA
Balažic (2), Pust, Preskar, Flisar

Slovenci so se v osmino finala uvrstili kot tretja reprezentanca svoje skupine s štirimi točkami!

ŠPANSKA OVIRA
Nogometaši so krenili v to tekmo brez večjih pritiskov, kar je bilo bistvenega pomena. Takega mnenja je bil po tekmi tudi kapetan Peter Pust: “Španci so mislili, da bodo nefavorizirano Slovenijo zlahka premagali, vendar smo proti njim ubrali dobro taktiko, zapirali smo sredino in to se je na igrišču tudi poznalo. Po njihovem nezasluženem golu oz. napaki naše celotne ekipe smo še bolj stopili skupaj in jih premagali kot veliki borci. To se je poznalo tudi na tribuni, kajti ko smo si po tekmi odšli ogledat naslednjo tekmo, nam je starejši gospod rekel, da se je videlo, da smo pustili srce na igrišču.” Čeprav so Španci hitro povedli, se tako naši nogometaši niso predali in Darko Zorko je kaj kmalu rezultat izenačil. Sledil je popoln slovenski preobrat, kjer je vidno vlogo odigral Mitja Flisar. Nekdanji nogometaš Mure, Nafte in avstrijskih nižjeligašev je dosegel tri zadetke in pokopal Špance!

SLOVENIJA 4:1 ŠPANIJA
Flisar (3), Zorko

ODLOČILI KAZENSKI STRELI
Sledilo je četrtfinalno srečanje in marsikdo pred tem tekmovanjem ni verjel, da se lahko naša reprezentanca znajde med osmimi najboljšimi reprezentancami. Tekma je bila zelo taktično usmerjena, obe reprezentanci sta igrali previdno in do konca rednega dela, tekma traja štirideset minut, gledalci niso videli zadetkov. Po koncu rednega dela je sledila serija treh kazenskih strelov za vsako reprezentanco. A končalo se je že po drugi seriji, ko sta Flisar in Kaučič bila uspešna iz strelov z osmih metrov! Uspešna pa sta bila naša vratarja Komidar in Horvat, ki sta ubranila oba strela Kazahstancev! Po tekmi navdušenja nista skrivala ne kapetan Pust ter trener naše izbrane vrste Kerčmar. “Kljub naši in njihovi utrujenosti smo spet pokazali, da smo ekipa ter da imamo skupni cilj: zmagati za Slovenijo,” je po tekmi s Kazahstanci dejal Pust. Kerčmar pa je v svoji izjavi povedal, da se je delo zadnjih treh let poplačalo: “Tega še nobena slovenska reprezentanca v nogometu ni naredila, to je višek naše in tudi moje kariere. Fantje so garali, sedaj si želim še dlje.”

SLOVENIJA 2:0 KAZAHSTAN – po kazenskih strelih
Kaučič, Flisar

Tekma proti ekipi Nemčije bo na sporedu čez dobro uro. Ogledate si jo lahko na kanalu Šport klub 3 ali na uradni strani turnirja – http://www.minieuro2014.com/.

Izjave po tekmah si lahko ogledate na sledeči povezavi: Youtube profil Malonogometnega združenja Slovenije

Foto: MZS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalski mladinci remizirali v Romuniji

Varovanci Darka Birjukova so se danes v mladinski ligi prvakov pomerili z romunskim Viitou…