Kras je v deželnem derbiju v Tamaiu igral solidno in je na koncu zasluženo zmagal. Že v prvem polčasu bi lahko rdeče-beli dvakrat povedli. Prvič je vratnico zadel Maio v 30. minuti srečanja. Nato je kakšno minuto kasneje prečko stresel Kneževič po podaji Corvaglie. In prav Alessio, ki je bil protagonist že na zadnji tekmi proti Unionu Ripi LF, dosegel je zmagoviti gol, se je tudi tokrat izkazal za odločilnega. V 65. minuti je prav on podal prvemu strelcu Krasa Delneru. A so na nesrečo gostiteljev, domači že minuto kasneje izenačili. Igralci Krasa se niso strinjali s sodnikovo odločitvijo, saj je stranski sodnik pred golom Bozzetta dvignil zastavico, češ da je bil igralec v prepovedanem položaju. Na veliko presenečenje vseh, pa glavni sodnik ni soglašal s svojim stranskim kolegom.


Kras je hitro reagiral in deset minut pred koncem tekme je Kneževič podal Rabbeniju, slednji pa je Corvaglii ponudil edinstveno priložnost, ki jo je videmski nogometaš izkoristil na najlepši možen način. Kras je povedel in dve minuti kasneje bi lahko rdeče-beli postavili piko na i. Kapetan Kneževič je izboril najstrožjo kazen, ki pa jo je sam in izvajal in tudi zgrešil. Boljši v tem dvoboju je bil domači vratar Francescutti. To je opogumilo ekipo Tamaia, ki je v zadnjih minutah napadala na polno, ampak do zadetka ni prišlo.

Kras, ki bo v prihodnjem krogu v Repnu gostil Union Pro, je tako odnesel domov tri zlata vredne točke.

TAMAI – KRAS REPEN 1:2 (0:0)
Strelca za Kras: Delnero (20.), Corvaglia v (78.).
Postava Krasa: Mosetti, Boškovič, Slavec, Rondinelli (Rabbeni), Cvijanovič, Delnero, Maio (Tawgui), Babičev, Kneževič, Spetič, Corvaglia (Božič). Trener: Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …