Klub je v času svojega delovanja preživel razpad dveh držav in eno svetovno vojno, tako da je odgovornost današnjega vodstva, za pravilen razvoj kluba, toliko večja.

Poleg doseganja rezultatskih ciljev je najpomembnejše kvalitetno delo z mladimi igralkami in igralci v smislu vzgoje, nogometnega znanja in graditve vztrajnosti pri športu in življenju nasploh. Mladi igralci, ki jih je sedaj že več kot 100, pa potrebujejo zgled, katerega jim lahko ponudijo v uspešni članski ekipi, ki ji bo gotovo kmalu uspel preboj v 2. SNL. Nenazadnje pravilnost dela trenerjev potrjuje vodilni položaj praktično vseh selekcij na fair-play lestvicah.

Za doseganje dobrih rezultatov pri delu z mladimi je ključno odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo in Občino Bled. Nogometni klub Bled že v drugem petletnem obdobju upravlja Športni park Bledec, na katerem poskušajo s pomočjo Občine Bled zagotoviti čim boljše pogoje za delo, ne samo nogometnega kluba, temveč tudi atletskega kluba in balinarskega društva.

Dejstvo je, da je obstoječi športni park premajhen za vse zahteve uporabnikov, tako da je eden od bodočih ciljev, skupaj z Občino Bled, v naslednjih petih letih najti in opremiti novo lokacijo z več športnimi igrišči.

NK BLED 2014–2018

 Klub je kot prerojen znova zaživel. Članska ekipa je prvo sezono osvojila osmo mesto v 3. SNL. V drugi sezoni so bili deveti, potem tretji, v lanski sezoni, 2017/2018, pa so zmagali (največji uspeh NK Bled v bogati zgodovini) in nesrečno izgubili v kvalifikacijah za 2. SNL.

Okrepili so predvsem delo z mladimi, ustanovili še žensko ekipo, kondicija kluba je vse boljša. Še nikoli niso imeli toliko mladih igralk in igralcev v klubu, še nikoli niso posegali po tako visokih mestih.

NK Bled gre naprej …NK Bled gre naprej……

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Bled okrepljen s Pašićem

    Nogometaši Bleda so že pričeli s pripravami na tretjeligaško sezono, med poletnim premorom…
  • Bled prevzema Kajtazovič

    Naslov prvaka v 3 SNL center so znova osvojili Blejci, ob koncu pa je klop Gorenjcev zapus…
  • Sava s spremembo na klopi

    Po tem, ko so pri NZS uradno potrdili sestavo 3. Slovenske nogometne lige v tekmovalnem le…
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milan Kocić nadaljuje kariero v Romuniji

Novo sredino v tujini si je našel Milan Kocić, ki je nazadnje zastopal barve grškega Panio…