V vikendu, ko bodo širom Evrope reprezentance igrale kvalifikacijske tekme za Evropsko prvenstvo, bodo tretjeligaši odigrali četrti krog. Zelo zanimivo bo na Bledu, kjer se bodo v derbiju kroga pomerili nogometaši domačega Hirterja in gostje iz Ajdovščine, Kočevje pa bo z zadnjega mesta napadalo prvo zmago.


V prvi tekmi kroga se bosta že v petek pomerila zadnjeuvrščeno Kočevje in deseta Ilirija iz Ljubljane. Kočevci so po remiju iz prvega kroga zabeležili dva zaporedna poraza in padli na zadnje mesto lestvice. Poraza sta bila celo zelo visoka, saj so varovanci Saše Fartka proti Primorju in Šenčurju skupaj prejeli kar devet golov. Čeprav so Dolenjci novinci v ligi, bodo morali proti Svobodi prikazati veliko boljšo igro, če se želijo odlepiti z dna. Na drugi strani so Ljubljančani po dveh zaporednih remijih v preteklem krogu prvič izgubili in padli na deseto mesto. To bo zelo zanimiv regionalni derbi dveh ekip, ki v četrtem krogu napadata prvo zmago v sezoni.

Na derbiju kroga se bosta v prvi sobotni tekmi udarila razigrana Hirter Bled in Primorje iz Ajdovščine. Blejci so po uvodnem razočaranju stvari postavili na svoje mesto in nanizali dve zaporedni zmagi, Ajdovci pa so še edini klub, ki v letošnji sezoni ni oddal točke. Gorenjci se z dvema zmagama in enim remijem nahajajo na petem mestu, Primorci pa s tremi zaporednimi zmagami kraljujejo na prvem. Pred sezono se je to morda zdel derbi za zmagovalca lige in tudi zdaj Primorce čaka težka naloga.

V Žireh tokrat gostuje mirenska Adria, ki je v preteklem krogu prvič izgubila, ko je klonila proti blejskemu Hirterju in tako doživela prvi poraz v sezoni. To je Adrio potisnilo na deveto mesto, prepričljivi niso pa niti Gorenjci, ki so doživeli še svoj drugi poraz. Žiri so po uvodnem remiju proti Taboru dvakrat izgubile in padle na predzadnje mesto lestvice. Gorenjci bodo tako na Stadionu Polje iskali svojo prvo zmago, nasprotnik pa je kar primeren.

Na ljubljanskem Brodu tokrat gostuje šenčurski Tinex. Arne Tabor je po dveh uvodnih remijih v preteklem krogu prvič izgubil in zaseda nizko enajsto mesto. Tokrat Ljubljančanom nasproti stoji Tinex Šenčur, ki je po porazu v prvem krogu nanizal dve zmagi in se dvignil na visoko drugo mesto. Gorenjci imajo v svojih vrstah tudi razigranega Uroša Parežanina, ki bo proti Ljubljančanom iskal svoj peti gol v sezoni.

Tretjeuvrščeni Grosupeljčani bodo tokrat na svojem Stadionu Brinje pričakali izolsko Elto. Dolenjci v letošnji sezoni igrajo toplo-hladno, saj so do sedaj dvakrat zmagali in enkrat zgubili. Vendar so v preteklem krogu z 1:2 premagali Žiri, zato bodo tokrat proti Primorcem napadli drugo zaporedno zmago, ki jih utegne še dvigniti po lestvici. Za sedaj Grosupeljčani zasedajo tretje mesto, Izolani pa po dveh uvodnih remijih in porazu v zadnjem krogu zasedajo dvanajsto mesto. Elto tako čaka zahtevno delo, če želi poseči po prvi zmagi v sezoni.

Na zadnji sobotni tekmi se bosta v Športnem parku Brajda srečala domači TKK Tolmin in gostujoča Sava iz Kranja. Primorci so v seriji dveh zaporednih remijev, ki so jih dodali uvodni zmagi nad Tinexom iz Šenčurja. To jih za sedaj uvršča na sedmo mesto, v četrtem krogu pa jih zopet čaka težak nasprotnik. Gorenjci so v preteklih dveh krogih zmagali in zasedajo visoko četrto mesto. Pri severih Primorcih bo zopet zelo nevaren Grega Debenjak, ki je do sedaj zadel v vseh treh krogih, uspešen pa je bil tudi v pokalu.

Na zadnji tekmi kroga, ki bo odigrana v nedeljo pa se bosta pomerila vipavska Fama in gostujoča Svoboda. Vipavci so po dveh porazih v preteklem krogu končno osvojili prve točke. Po zmagi nad ljubljansko Ilirijo so se izstrelili na osmo mesto, tokrat pa jih na Stadionu Ob Beli čaka nova ljubljanska ekipa. Svoboda je po uvodni zmagi dvakrat zapored remizirala in v letošnji sezoni ne pozna poraza. To jih za sedaj uvršča na šesto mesto, na tekmi proti Vipavi pa bo Aleksandar Đokić napadal svoj četrti zadetek v sezoni.

Razpored 4. kroga 3. SNL zahod:

Petek; 6.9.2019

17:00; Kočevje; Kočevje : Ilirija 1911

Sobota; 7.9.2019

16:00; Bled; Bled Hirter : Primorje

17:00; Žiri; Žiri : Adria

17:00; Ljubljana – Brod; Arne Tabor 69 : Tinex Šenčur

17:00; Grosuplje; Brinje Grosuplje : Elta Izola

17:00; Tolmin; TKK Tolmin : Sava Kranj

Nedelja; 8.9.2019

17:00; Vipava; Fama Vipava : Svoboda Ljubljana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…