Evropsko prvenstvo v malem nogometu za rekreativce bo letos potekalo na sosednjem Hrvaškem, točneje v obmorskem mestu Vrsar, kjer se bo 24 najboljših malonogometnih evropskih reprezentanc od 21. septembra do 27. septembra borilo za naslov evropskega malonogometnega prvaka.


Glavni izvršni direktor Evropskega malonogometnega združenja (EMF) Thanos Papadopoulos, ki skrbno bedi nad organizacijo miniEURA 2015, pravi, da bo dogodek nedvomno največji in najboljši do sedaj: »Evropsko prvenstvo je glavni dogodek v letu za veliko ljudi, ki imajo radi šport in v odličnem vzdušju drug z drugimi gradijo prijateljstva in nepozabne spomine«.

Evropsko prvenstvo in EMF se, kot je običajno, predstavlja s sloganom »You play« oz. »Ti igraš«, s katerim želijo v EMF poudariti pomen rekreativnega malega nogometa, saj ga lahko igra vsak, ki obožuje nogomet in ne potrebuje biti profesionalec.

Slovenci so na lanskem evropskem prvenstvu miniEURO 2014 v Črni Gori zasedli drugo mesto in tako postali evropski podprvaki v malem nogometu. V finalu smo v zadnjih minutah z 1:0 izgubili proti Romunom, ki so že peto leto zapored dokazali, zakaj so najboljši v Evropi.

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca je že začela s pripravami na miniEURO 2015. Tako kot lani je tudi letos cilj preboj iz skupine v nadaljnji del tekmovanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dobovec začenja lov na ligo prvakov

V Šortni dvorani v Podčetrtku se bodo futsal klubi pomerili v kvalfiikacijah za uvrstitev …