Slovenska malonogometna reprezentanca se bo na letošnjem evropskem prvenstvu miniEURO 2015 v prvem delu tekmovanja pomerila z reprezentancami Moldavije, Italije in Madžarske. Tako je določil ponedeljkov žreb v hrvaškem Vrsarju, kjer se bo od 21. septembra do 26. septembra med seboj pomerilo 32 malonogometnih reprezentanc. Slovenci, ki so evropski podprvaki, imajo tako kot vsako leto cilj preboj iz skupine v nadaljnji del tekmovanja.


Predsednik Malonogometnega združenja Slovenije (MZS) Andrej Manfreda je po žrebu povedal: “Italija je pripravila najmočnejšo ekipo do sedaj, saj so bili sprva mišljeni za organizacijo miniEURA 2015 v Torinu, a žal niso izpolnjevali pogojev, tako da jih smatram kot favorite. Moldavci so se vedno do sedaj izkazali kot zelo močna ekipa in so slovensko reprezentanco tudi že premagali. Četudi je Madžarska neznanka in bo letos prvič tekmovala na miniEURU 2015, bodo sodeč po njihovih predsednici malonogometnega združenja pripeljali najlepše in najmočnejše možne madžarske rekreativne malonogometaše”.

Glede drugih skupin pa predsednik MZS Andrej Manfreda pravi, da je po njegovem mnenju težka skupina B (Romunija, Bolgarija, Škotska, Srbija), ostale pa vidi kot med seboj zelo izenačene. »Te dvoboje bo zanimivo in zabavno spremljati, zato vas vabim, da se nam pridružite v Vrsarju in podprete našo reprezentanco,« še dodaja Manfreda.

V torek je v Loški dolini potekalo še žrebanje skupin za državno prvenstvo rekreativnih malonogometnih ekip. Na prvenstvu Za prvaka Slovenije, ki bo v soboto, 20. junija v Piranu, se bo pomerilo 14 najboljših rekreativnih malonogometnih ekip. Naslov prvaka bo branila ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji.

Skupina A: Gostilna Maratonec Ljubljana, Loška dolina 1, Vilboss viličarji Ljubljana, ŠD Smile Koper
Skupina B: Avtoprevozništvo Jerebič Ormož, Cafecafe Arclin Vojnik, ŠD Filovci
Skupina C: KMN Videm Gostilna pri Maji, Rozntal Vojnik, KMN Odranci, ŠD Loška dolina 2
Skupina D: KMN Pečarovci, Gostišče Hochkraut Celje, Dolenja vas Cerknica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci pokleknili na prvi prijateljski tekmi proti Nizozemski

Slovenska futsal reprezentanca je na prvi izmed dveh prijateljskih tekem proti Nizozemski …