Že včeraj se je pričelo novo evropsko prvenstvo v rekreativnem malem nogometu miniEURO 2015, ki se letos igra v hrvaškem Vrsarju. Naša reprezentanca se je znašla v skupini z Madžari, Italijani in Moldavci. Prvo tekmo so naši nogometaši odigrali danes ob 21. uri prav proti našim vzhodnim sosedom.


Vrsar, miniEURO 2015, prva tekma predtekmovanja
SLOVENIJA – MADŽARSKA 0:3 (0:1)
Varga 4′, 30′, Beres 37′

Tekma se ni pričela po željah slovenske reprezentance. Po začetnem otipavanju so po napaki naše obrambne vrste prvi zadeli prav naši vzhodni sosedi. Po domnevnem igranju z roko sodniki niso prekinili igre, kar je izkoristil Varga in povedel Madžare v vodstvo. Zadel je v levi zgornji kot našega vratarja Komidarja. V deseti minuti so naši nogometaši poskusili z desne strani, a je madžarski vratar nevaren strel preusmeril v kot. Naši nasprotniki so odlično kontrolirali tekmo po vodilnem zadetku in našim nogometašem, ki so lani osvojili naslov podprvaka, niso dopustili, da bi prevzeli pobudo na tekmi. Ob koncu prvega dela je poskusil še kapetan Pust, katerega strel je madžarski vratar ubranil in rešil nasprotnike morebitnega izenačenja na tekmi.

Drugi del so naši nogometaši pričeli odločneje in napadalneje, vendar v prvih minutah Madžari niso dopustili večjih presenečenj. So pa zato poskrbeli za povišanje vodstva. Ponovno je bil uspešen Varga, ki se je na robu kazenskega prostora odlično izmuznil našim obrambnim igralcem. Iz obrata je nato ustrelil proti daljši vratnici Komidarja in tako madžarski reprezentanci zagotovil mirno nadaljevanje tekme. Le tri minute kasneje bi Madžari lahko vodili že s 0:3, a se je Komidar v dvoboju ena na ena izkazal in mrežo Slovencev ohranil nedotaknjeno. Naši nogometaši so poskušali na vse načine doseči ugoden rezultat, a so odprto igro Slovencev Madžari izkoristili in povišali vodstvo z zadetkom Beresa. Slednji je namreč z roba desne strani premagal še tretjič našega čuvaja mreže Komidarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci pokleknili na prvi prijateljski tekmi proti Nizozemski

Slovenska futsal reprezentanca je na prvi izmed dveh prijateljskih tekem proti Nizozemski …