V nedeljo se je v poljskem Krakovu odvijala krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige (EFBL), kjer se je srečalo 8 moštev iz šestih evropskih držav (Poljska, Slovenija, Latvija, Romunija, Portugalska in Bolgarija). Z zgodovinskim prvim naslovom se lahko pohvalijo prav Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani so v finalnem obračunu po streljanju kazenskih strelov premagali poljsko moštvo Magna Formpol.


Potem, ko je bilo v novembru 2016 v Krakovu ustanovljeno združenje evropskih poslovnih lig in pokalov (Združenje EFBL – European Football Business League), se je minuli konec tedna odvijal prvi skupni dogodek organizatorjev poslovnih nogometnih lig in pokalov, ki pa se ga je ob krstni izvedbi udeležilo osem zmagovalcev nacionalnih oz. regijskih poslovnih lig in pokalov. Kot so zatrdili v vodstvu organizacije, je sleherni začetek težak, že na naslednjem skupnem dogodku pa pričakujejo, da se bo na dogodku bržkone pridružilo še več držav, ki so kazale interes za sodelovanje na tovrstnih poslovno-nogometnih prireditvah.

Za prvo lovoriko evropskega prvaka so se tokrat poleg Ekonomske fakultete UL potegovali še Portugal Telecom iz Lizbone, Magna iz bolgarskega mesta Plovdiv, Magna iz poljskega mesta Tychy, varnostna služba STRONG iz latvijske prestolnice Riga, veterinarska klinika Marco Vet iz Bukarešte, banka PKO Poljska ter radijska postaja RMF MAXXX iz Krakova.

Rezultati – dvoboji Ekonomske fakultete UL

skupinski del (skupina A):

Strong (Latvija) – Ekonomska fakulteta UL 0:1

Portugal Telecom (Portugalska) – Ekonomska fakulteta UL 0:2

Ekonomska fakulteta UL – Magna Formpol (Poljska) 2:1

Polfinale:

Ekonomska fakulteta UL – Marco Vet (Romunija) 2:0

FINALE:

Ekonomska fakulteta UL – Magna Formpol (Poljska) 6:5*

*po streljanju kazenskih strelov

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…