Veliko smo že poročali kakšno je stanje v mariborskem taboru pred tekmo leta, obračunom s škotskim Celticom na Celtic Parku, zdaj pa smo pokukali še na stran Škotov, ki Maribora nikakor ne podcenjujejo in z izbranimi besedami govorijo kadar je govora o slovenskem prvaku. Za spletno stran škotskega velikana sta spregovorila trener Ronny Delia in nadomestni kapetan Charlie Mulgrew. Oba se strinjata, da je Maribor zelo organizirana ekipa, ki je najbolj nevarna iz protinapadov, hkrati pa poudarjata, da bo Celtic igral napadalno, ampak ne brezglavo.


“Zelo pomembno je, da tekmo začnemo dobro in pokažemo, da bomo igrali napadalno. Toda še vedno moramo biti pametni in igrati taktično dobro, če želimo napredovati“, so bile uvodne besede norveškega stratega, ki se zaveda, da je Maribor zelo kvalitetna ekipa: “Taktično so igrali doma in tako bodo tudi danes. So dobra, organizirana, delovna ekipa, zato bo zelo pomembno, da bomo igrali osredotočeno. Moramo pritiskati na nasprotnika, toda moramo biti kompaktni in to početi kot ekipa. Če bomo brezglavo letali po igrišču, bomo imeli težave z vsako ekipo, zato moramo biti kompaktni, toda želimo napadati in v glavah imeti napadalno miselnost.”

Nekaj besed je spregovoril tudi začasni kapetan Celtica Charlie Mulgrew, ki je v Ljudskem vrtu odigral celo tekmo. Tako kot njegov trener, se tudi Celticov univerzalni nogometaš strinja, da je Maribor dobra ekipa in v isti sapi dodaja, da njegovo ekipo danes čaka tekma sezone: “To je največja tekma v sezoni. Vsi hočemo igrati v Ligi prvakov in vsi se bomo maksimalno potrudili, da premagamo Maribor.” Za Celtic bi bila to tretja zaporedna uvrstitev v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje , kar je bil pred sezono tudi cilj Mulgrewa in njegovih soigralcev. “Bilo bi briljantno. Toda ne gledamo preveč vnaprej, pred nami je velika tekma in veliko moramo še narediti”, umirja konje Mulgrew, ki se zaveda, da je Maribor vse prej kot lahek zalogaj: “Maribor je dobra ekipa. To smo videli v drugem polčasu prve tekme, ko so zelo dobro držali žogo v svoji posesti. Imamo nekaj zelo dobrih nogometašev, na katere bomo morali biti pozorni. So težak nasprotnik, toda moramo biti pozitivni in narediti vse kar je v naših močeh, da se uvrstimo naprej.” Na strani škotskih prvakov je zagotovo dejstvo, da bodo igrali pred polnim Celtic Parkom, kjer je vzdušje na tekmah Lige prvakov naravnost čarobno. Mulgrew se tega zaveda in upa, da bodo navijači ponesli njegovo ekipo naprej: “Smo nazaj na Celtic Parku, tu kjer hočemo biti. Navijači bodo stali za nami in pripravili izjemno atmosfero. Vsi smo navdušeni, da smo nazaj na Celtic parku.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Nemčiji bo pravico delil tudi Vinčić

Evropska nogometna zveza (UEFA) je sporočila seznam sodnikov, na katere računa med 14. jun…