V severni skupini 3. SNL bi moral najzanimivejši obračun sobotnega dneva biti odigran v Rušah, kjer bo domače Pohorje gostilo ekipo Bistrice. Obe ekipi sta v preteklem krogu izgubili, Pohorje je priznalo premoč Dravinji v gosteh, kar nekoliko presenetljivo pa so brez točk ostali nogometaši Bistrice doma proti Šmartnemu. Rušani imajo na svojem računu ob tekmi manj dve točki in pred svojimi gledalci si zagotovo želijo ostati neporaženi. Medtem si Bistričani želijo čim prej pozabiti na poraz iz preteklega kroga, ter ponovno priti na zmagovalna pota. V Rušah se obeta zelo zanimiv obračun, kjer bodo domačini poskušali izkoristiti prednost domačega igrišča.


V drugem sobotnem obračunu bodo Monsi lovili prve prvenstvene točke prot ekipi Zreč. Monsi so v štirih tekmah nanizali prav toliko porazov, nazadnje proti celjskemu Šampionu, in v domačem taboru upajo, da počasi prihaja njihov čas, da je ekipa že toliko uigrana, da tokrat proti Zrečam le pridejo do prvih točk. Medtem Zrečani prihajajo pod Donačko goro z željo, da osvojijo še drugo prvenstveno zmago in čim prej pozabijo na poraz iz preteklega kroga, ko so doma priznali premoč Vidmu.

Uvodni nedeljski obračun bo odigran v Vidmu pri Ptuju, kjer vodilni ekipi v goste prihaja ekipa Pesnice. Videmčani igrajo zelo zanesljivo in so še edini, ki ne poznajo poraza, v domačem taboru upajo, na nadaljevanje serije. Medtem so Pesničani v preteklem krogu prišli do prvih treh točk, ko so doma visoko ugnali Dravograd. Gostje seveda upajo, da kot prvi odščipnejo točke vodilni ekipi, a zato bodo morali Pesničani pokazati najboljšo predstavo v letošnji sezoni.

Najlepše presenečenje uvodnih krogov je zagotovo ekipa Šmartnega, ki ima na svojem računu že devet točk, in je nazadnje slavila proti Bistrici v gosteh. Tokrat bodo pred svojimi gledalci gostili celjski Šampion. Šmartno je v bleščečem startu v sezono edino doma točke prepustilo tekmecem, tokrat si želijo v domačem taboru, da vse tri točke ostanejo doma, Celjani seveda prihajajo v Šmartno s svojo računico, v zadnjem krogu so visoko doma ugnali Monse, in si želijo druge zaporedne zmage. Zagotovo nas čaka v Šmartnem ob Paki izjemno zanimiva predstava, kjer izrazitega favorita za tri točke ni.

Dravograjčani so v pričakovanju prvih točk v letošnjem prvenstvu, v goste jim prihaja konjiška Dravinja. Korošcem v prvenstvu ne gre in ne gre, na svojem računu imajo še vedno nič točk, ob tem, da so do sedaj dosegli le en zadetek. Medtem Konjičani igrajo dokaj zanesljivo ob eni zmagi in porazu imajo na sovjem računu še dva remija. Konjičani seveda želijo izkoristiti slabo formo Korošcev, a vsekakor bodo Dravograjčani naredili vse, da končno pridejo do prvega kompleta treh točk.

Razpored 5. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 15.09.2018

16:30; Ruše; Pohorje : Kety emmi Bistrica

16:30; Rogatec; Mons Claudius : Zreče

Nedelja; 16.09.2018

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Tehnotim Pesnica

16:30; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Šampion

16:30; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Dravinja

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu zabrneli delovni stroji

Po sobotni tekmi med Mariborom in Aluminijem, na kateri se je pred 10.000 gledalci z zmago…