Tretjeligaši ne počivajo, že jutri jih čaka 21. krog prvenstva. Vodilni Dravograd se tokrat odpravlja v goste k osmouvrščenemu Vidmu. Videmčanom je v zadnjih dveh tednih forma nekoliko padla in so po uspešnem začetku nanizali dva zaporedna poraza, nazadnje so priznali premoč Lenartu v soboto. Medtem Dravograjčani drvijo k naslovu in so nazadnje v soboto doma slavili proti Kety EMMI Bistrici. Varovanci Marka Pšeničnika so tudi v dvoboju na Vidmu nesporni favoriti in vse razen nove zmage Korošcev bi bilo pravzaprav veliko presenečenje. Pravi praznik nogometa pa se obeta na Prevaljah, kjer v goste Korotanu prihaja drugouvrščeni Šampion. Ob pogledu na lestvico sicer vloga favoritov pripada Celjanom, ampak Korošci se na vse pretege borijo za obstanek, dvig forme pa so nakazali že pred dvema tednoma, ko so v Rogatcu osvojili točko, ki so jo nadgradili z sobotno zmago proti Pohorju. Za Korošče, ki se nahajajo v nevarnem območju ob dnu lestvice bi bile točke še kako dobrodošle, če ne že nujne, zato nebi bilo nobeno presenečenje, če bi vsaj točka ostala na Prevaljah.


Tretjeuvšrčena Pesnica se po sobotni zmagi v derbiju kroga proti konjiški Dravinji tokrat odpravlja v goste k Šentjurju. Šentjurčani so se po hudem porazu doma proti Dravogradu pobrali in v soboto slavili pri Šmarju pri Jelšah, tudi tokrat pa jih čaka izjemno zahtevna naloga v kolikor želijo proti razpoloženim Pesničanom ostati neporaženi. Največjo nevarnost za domačo obrambo bo nedvomno predstavljal Žiga Goljat, ki je zelo razpoložen v spomladanskem delu sezone in ima na svojem računu že deset zadetkov. Konjiška Dravinja bo po sobotnem porazu proti Pesnici tokrat točke iskala doma pred svojimi gledalci proti Dobrovcam. Kljub porazu v soboto so Konjičani proti Dobrovcam vsaj na papirju v vlogi favoritov. Nekaj preglavic Goranu Furmanu predstavlja še prepoved nastopa kapetana Konjičanov Timoteja Černeca, ki je pordečel v Pesnici. Dobrovčani se z dvema tekmama manj sicer nahajajo na predzadnjem mestu lestvice in tudi forma ni ravno obetajoča saj so v zadnjih dveh tednih obakrat ostali praznih rok. Gostje bi nedvomno bili zadovoljni že s točko, a bodo zato morali pokazati bistveno več kot v zadnjih dveh srečanjih.

V Rogatcu bodo domači Mons Claudiusi gostili ekipo Lenarta. Monsi so med tednom morali sicer priznati premoč Zrečam v gosteh, a se jim to na lestvici ne pozna saj še vedno držijo sedmo mesto, medtem so Lenartčani doma ugnali Videm ter se povzpeli na deseto mesto. Lenartčani si seveda želijo Rogatec zapustiti neporaženi in potrditi zmago proti Vidmu, a Monsi vsaj pred svojimi gledalci igrajo bistveno boljše kot v gosteh. V Rogatcu gre pričakovati trdo, zanimivo predvsem pa enakovredno srečanje, kjer ni izrazitega favorita. Četrtouvrščene Zreče, ki so nazadnje doma osvojile tri točke proti Monsom, se tokrat odpravljajo v Ruše k Pohorju. Pohorci so med vikendom morali priznati premoč prevaljskemu Korotanu a kljub porazu ostajajo na devetem mestu lestvice. Glede na trenutno formo obeh ekip, vloga favoritov tokrat pripada gostom, ki bodo poskušali, ki so nazadnje priznale premoč nasprotni ekipa v prvem spomladanskem krogu Dobrovcam. Tudi Pohorcem bi po porazu na Prevaljah točke prišle še kako prav, a tokrat bodo morali varovanci Janija Poliča pokazati bistveno več kot na Koroškem v kolikor želijo presenetiti Zreče.

Srečanje med Kety EMMI Bistrico in Šmarjem pri Jelšah bo na sporedu šele v torek 8. maja 2018.

Spored 21. kroga:

Sreda; 25.4.2018

16.30; Ruše; NK Pohorje : Zreče

16.30; Videm; Videm : Dravograd Avto Grubelnik

16.30; Slovenske Konjice; Dravinja : S.Rojko Dobrovce

16.30; Rogatec; Mons Claudius : NK AjDAS Lenart

16.30; Šentjur; Fosilum Šentjur : Tehnotim Pesnica

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : Šampion

Torek; 8.5.2018

17.00; Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : AS System Šmarje pri Jelšah

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…