O visokih ciljih Mure smo v minulih tednih že pisali, ambicije pa so v Fazaneriji podkrepili tudi z aktivnostmi na zimski nogometni tržnici. Črno-beli so kot zadnjega v svoje vrste uspeli privabiti izkušenega Darijana Matića, ki se je Muri pridružil kot posojeni nogometaš Olimpije.

S svojimi izkušnjami iz tujine in slovenskega prvenstva bo 33-letni vezist zagotovo dodana vrednost čete Zlatka Gaborja. Murskosoboška zasedba je jesenski del prvenstva sklenila na tretjem mestu, a z minimalnim zaostankom za vodilno Nafto, čeprav se je sredi jeseni v igri Mure pojavila globoka kriza, ki je prinesla tudi spremembo na trenerskem stolčku, v zimskem premoru pa tudi v igralskem kadru. Vodstvo kluba se je odločilo za nekaj sprememb, nekaj igralcem so dali proste roke in namesto njih na Fazanerijo pripeljali nove obraze.

Čeprav se je črno-belim pozimi pridružilo nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, Matić predstavlja najbolj odmevno pridobitev Prekmurcev. Dan po potrditvi prestopa v Fazanerijo smo z novopečenim članom prekmurskega ponosa izmenjali nekaj besed. “Vesel sem, da se je prestop realiziral, komaj čakam začetek in prve minute v dresu Mure,” nam je uvodoma dejal nekdanji reprezentant Slovenije. Ob tem nas je zanimalo, kako je sploh prišlo do selitve v Muro? Idejni pobudnik prestopa je bil očitno Borut Semler: “Bilo je na kosilu s Semlerjem, predlagal mi je idejo in bil sem navdušen. Z gospodom Robijem Kuzmičem in Mitjo Mörecom smo zgodbo uspešno zaključili in realizirali prestop.”

V Prekmurju so se govorice o Matićevem prihodu v Mursko Soboto pojavile že pred nekaj dnevi, na njegovo selitvijo v Fazanerijo pa so bili precej bolj presenečeni tisti, ki nogometnemu dogajanju na levem bregu Mure ne sledijo. Tudi zaradi dejstva, ker je Matić med premorom razmišljal tudi o zaključku igralske kariere: “Med premorom se svojo pozornost usmeril v to, da čim prej pridobim trenersko licenco, tam je bil prisoten tudi Semler in zgodba o igranju za Muro je se je odvila na trenerskem izobraževanju. Mislim, da je to v tem trenutku zame odlična opcija, predvsem pa si želim, da bi bila Mura znova v prvi ligi, zagotovo pa ne bo lahko. Pot bo trnova in če le lahko, bi rad pomagal.”

Matić je bil v zadnjih letih navajen igranja večnega derbija med Olimpijo in Maribor, spomladi ga čaka krstna izkušnja v spopadu prekmurskih rivalov, Mure in Nafte. “Derbi je bil tudi eden glavnih razlogov za prihod. Odraščal sem z Muro, Mariborom in Olimpijo. To so bili v času, ko sem delal prve korake v profesionalni karieri, trije največji trije in zavedam se, kakšno vzdušje vlada v Prekmurju, vem, da ima praktično vsaka vas svoj klub. Prekmurci živijo za nogomet, za svoj klub in to je nekaj najlepšega,” je krajši pogovor zaključil nekdanji kapetan Olimpije.

 

pri #nsmura v prihodnje tudi Darijan Matic.

A post shared by Nogometna šola Mura (@ns_mura) on

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL vzhod: Šmartno gosti Bistrico, Podvinci v goste k Šampionu

Vodilno Šmartno bo v nedeljo doma proti Bistrici lovilo še šesto zaporedno prvenstveno zma…