V zimskem prestopnem roku je bilo pestro tudi v taboru Dravinje iz Slovenskih Konjic. Četo trenerja Simona Sešlarja spomladi čaka oster boj za obstanek v drugoligaški konkurenci, saj so Konjičani jesen končali na devetem mestu lestvice.


Dravinjo so pozimi zapustili Tilen Lešnik, ki je prestopil v velenjski Rudar, ter Kristjan Klobasa in Primož Hren, ki sta odšla v Zreče. Slednji je bil eden pomembnejših členov ekipe, saj je jeseni odigral dvanajst ligaških tekem, medtem ko je Klobasa zbral pet nastopov. Šešlar pa bo spomladi pogrešal še dva aduta, saj Nejc Ribič in Goran Alenc, ki je ob Žigi Čakšu s petimi zadetki prvi strelec ekipe, zaradi okrevanja po operaciji kolena spomladi ne bosta mogla pomagati soigralcem. Vodstvo kluba se je za sodelovanje dogovorilo s sedmerico nogometašev. Iz Zreč je prišel Žan Marinšek, Aluminij je posodil Davida Kajtno, iz sosednje Hrvaške je prišel mladi Emil Hamzagić, bivši mladinec Dragovoljca in Lokomotive. Alan Hočevar je bil jeseni član Zavrča, Celjani pa so do konca sezone posodili dva nogometaša. Siniša Borenović je bil pomemben člen konjiške obrambe že v lanskem letu, medtem ko se je Rok Kidrič jeseni dokazoval v dresu Šmartnega in na dvanajstih tekmah dosegel štiri zadetke.

Pomembna pridobitev pa je verjetno tudi povratek Urbana Čandra, ki je, potem ko je bil v lanski sezoni s 23 zadetki drugi strelec 3. SNL vzhod, jeseni igral v sosednji Avstriji, spomladi pa bo lahko Šešlar v boju za obstanek računal tudi na njega.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krka se je okrepila z napadalcem Celja

Polovica prestopnega roka se bliža koncu, kakor se tudi približuje začetek drugoligaške se…