Kar dve poslastici nas čakata v zadnjem jesenskem krogu vzhodne skupine 3. slovenske nogometne lige. V Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja, ki trenutno zaseda četrto mesto na lestvici gostila vodilno Šmartno. Obe ekipi na lestvici loči sicer velikih šest točk, a Konjičani, ki imajo tekmo manj od Šmartnega bi se lahko z morebitnim skalpom Šmartnega in s tremi točkami v zaostalem srečanju  ob koncu jesenskega dela zavihteli tik ob bok vodilnemu Šmartnemu. Obe ekipi sta v zelo dobri formi, Konjičani bodo proti Šmartnemu iskali še četrto zaporedno zmago v prvenstvu, medtem ko so gostje lovijo še osmo prvenstveno zmago. Nedvomno nas v Slovenskih Konjicah čaka zelo zanimiv obračun dveh ekip, ki gojita dokaj napadalen nogomet.


Druga sobotna poslastica bo odigrana v Podvincih, kamor v goste prihajajo nogometaši Zreč. Gre za obračun druge in tretje ekipi iz prvenstvene lestvici, ki imata povsem enak točkovni izkupiček. Podvinčani, ki so zagotovo najlepše presenečenje letošnje jeseni čaka nov zahteven test. Pretekli vikend so varovanci Aleša Čeha prekinili dolgo serijo brez zmage, ko so slavili pri Vidmu. Medtem pa so Zrečani pretekli vikend prav tako priznali premoč, ko so prekinili zmagovito serijo z domačim porazom proti Konjičanom. V obeh taborih računajo na nove točke s katerimi bi se čim bolj približali vodilnemu Šmartnemu. Prav gotovo gre v Podvincih pričakovati zanimivo srečanje, dveh trdih obramb.

Odrančani jesenski del končujejo z domačo predstavo proti trenutno dokaj razigrani zasedbi prevaljskega Korotana. Zadnja zmaga Odrančanov sega tri vikend nazaj, medtem ko so Korošci v seriji štirih zaporednih zmag in si želijo jesenski del končati z še peto zaporedno zmago. Ekipi na lestvici loči zgolj ena točka, Odrančani pa trenutno niti pred svojimi gledalci niso tako zanesljivi, kot bi si želeli. Prav gotovo gre pričakovati na prekmurski ravnici zanimivo predstavo, verjetno s kar nekaj zadetki.

Nogometaši celjskega Šampiona se v zadnjem jesenskem krogu odpravljajo v goste k enemu izmed večjih razočaranj dosedanjega prvenstva, ekipi Bistrice. Celjani prihajajo v Slovensko Bistrico v seriji treh zaporednih zmag in serijo si želijo nadaljevati. Na drugi strani pa Bistričanom nikakor ne steče, trem zaporednim porazom so pretekli vikend dodali še točko proti predzadnjeuvrščenemu Veržeju. Bistričani si nedvomno jesenski del želijo zaključiti z zmago.

Domači Ljutomer bo za konec gostil Videm. Gre za srečanje dveh ekip, ki imata po desetih krogih enak točkovni izkupiček in se trenutno nahajata v spodnji polovici prvenstvene lestvice. V obeh taborih so pred začetkom prvenstva želeli več, a oboji so v zadnjem času neprepoznavni, Ljutomerčani so v zadnjih treh krogih osvojili le točko, medtem ko Videmčanom ni uspelo niti to. Oboji se želijo od jesenskega dela posloviti z pozitivnim rezultatom in glede na stanje se zdi da bi bili v obeh taborih pred srečanjem zadovoljni tudi z delitvijo točk.

V Gornji Radgoni bomo spremljali derbi dna v katerem bo domača Radgona iskala pot k prvi točki v jesenskem delu proti Veržeju. Oboji so pokazali bistveno manj od pričakovanega in oboji zagotovo upajo, da se čim prej konča. Medtem ko bo za Veržejce tekma proti Radgoni zadnje dejanje jesenskega dela, pa Radgončane čaka prihodnji teden še zaostalo srečanje. Radgončani, ki imajo na svojem kontu še vedno začetnih nič točk, upajo, da bodo vsaj proti Veržeju le vknjižili prve točke.

Razpored 11. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 2.11.2019

14.00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Šampion

14.00; Gornja Radgona; Radgona : Veržej

14.00; Odranci; Odranci : Korotan Prevalje

14.00; Slovenske Konjice; Dravinja : Šmartno 1928

14.00; Podvinci; Podvinci : Zreče

14.00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Videm pri Ptuju

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…