Vodilno Šmartno je tudi pri konjiški Dravinji vknjižilo tri točke in z še osmo prvenstveno zmago potrdilo jesenski naslov v vzhodni skupini 3. slovenske nogometne lige. Gostje so srečanje pričeli odlično in povedli že v 6. minuti, ko je Nina Šajtegla premagal Denis Halilović. Že slabih deset minut zatem so gostje svojo prednost povišali, ko je v polno meril Jordan Korošec. Po dobre pol ure igre pa so nogometaši Šmartnega še tretjič zatresli konjiško mrežo, za izdatno prednost ob polčasu je poskrbel Mario Purnat. Drugi polčas je pripadel Konjičanom, ti so prednost gostov znižali v 67. minuti, ko je zadel Anej Kolar, ki pa je le osem minut zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno zapustiti zelenico. A kljub igralcu manj, so se Konjičani dobrih deset minut pred iztekom rednega dela povsem približali gostom, ko je Damirja Mušiča premagal Jan Poljanec. Gostitelji so v končnici sicer skušali priti do točke, a se rezultat več ni spremenil. Šmartno je z še osmo prvenstveno zmago ostalo na vrhu in potrdilo jesenski naslov, medtem ko so Konjičani zdrsnili na šesto mesto, a jih prihodnjo soboto čaka še zaostala tekma proti Radgoni.


Nogometaši Podvincev so doma poskrbeli za še drugi zaporedni poraz nogometašev Zreč. Podvinčani so odlično pričeli srečanje, ter povedli že v sedmi minuti, ko je Jako Purga premagal Uroš Simonič. Podvinčani so minimalno prednost zadržali vse do polčasa, kljub temu, da so po slabe pol ure ostali brez Jerneja Orovića, ki je moral predčasno iz igrišča zaradi rdečega kartona. Podvinčani so tudi v nadaljevanje krenili izjemno in že po vsega treh minutah drugega dela povišali vodstvo, ko je zadel Branko Lah. Podvinčani so prednost dveh zadetkov zadržali vse do konca, ter tako potrdili drugo mesto na lestvici, Zreče so zdrsnile na četrto mesto lestvice.

Odranci so se s tremi točkami v zadnjem jesenskem dejanju doma proti prevaljskemu Korotanu zavihteli na tretje mesto. Dobrih tristo gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov, že takoj v nadaljevanju pa so gostje povedli, ko je za vodstvo zadel Lovro Grušovnik. Odrančani so uspeli prednost Korošcev izničiti v 64. minuti, ko je zadel Adis Emruli. Ko je že vse kazalo na delitev točk, so Odrančani v sodnikovem podaljšku še drugič zatresli koroško mrežo, ko je tri točke in šesto prvenstveno zmago zagotovil Aleš Kalamar.

Nogometaši Radgone so v zadnjem jesenskem krogu le vknjižili prvo točko. Radgončani so pred nekaj manj kot sto gledalci gostili Veržej. Mreži se v devetdesetih minutah nista zatresli. Za Radgončane je to prva letošnja točka, medtem ko je Veržej jesenski del končal s petimi točkami mesto pred Radgončani.

Tudi v Slovenski Bistrici, kjer je domača Bistrica gostila celjski Šampion se mreži po devetdesetih minutah nista zatresli. Dobrih sto petdeset gledalcev je videlo sicer zanimivo srečanje, ki se je končalo z delitvijo točk, Bistričani so jesenski del sklenili na devetem mestu, medtem ko so Celjani končali na petem mestu lestvice.

Največ zadetkov so gledalci videli v Ljutomeru, kjer je domači Ljutomer visoko odpravil goste iz Vidma pri Ptuju. Ljutomerčani so imenitno vstopili v srečanje in že v peti minut zatresli videmsko mrežo, ko je zadel Mario Skuhala. Dobre pol ure zatem so Ljutomerčani povišali prednost z zadetkom Alena Brumna. Tudi drugi del je pripadel Prlekom, ki so vodstvo povišali v osmi minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju v polno meril Mario Skuhala. V 67. minuti so Ljutomerčani še četrtič zatresli gostujočo mrežo, ko je še drugič na srečanju v polno meril Alen Brumen. Ljutomerčani so za petardo v mreži Videmčanov poskrbeli v 75. minuti, ko je zadel Andrej Lotrič. Visok poraz gostov je v sodnikovem dodatku ublažil Jaka Vajda. Ljutomerčani so se z četrto prvenstveno zmago zavihteli na osmo mesto, Videmčani so zdrsnili na deseto mesto.

Rezultati 11. kroga 3. SNL vzhod:

Podvinci : Zreče 2:0 (1:0)

180; Simonič 7`, Lah 48`

RK: Orovič 27` – Podvinci

Avto Rajh Ljutomer : Videm pri Ptuju 5:1 (2:0)

100; Skuhala 5`, 53`, Brumen 35`, 67`, Lotrič 75`; Vajda 92`

Dravinja : Šmartno 1928 2:3 (0:3)

120; Kolar 67`, Poljanec 80`; Halilović 6`, Korošec 15`, Purnat 30`

RK: Kolar 75` – Dravinja

Odranci : Korotan Prevalje 2:1 (0:0)

300; Emruli 64`, Kalamar 92`; Grušovnik 48`

Radgona : Veržej 0:0

80

Kety Emmi Bistrica : Šampion 0:0

150

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…