Bo jutrišnji dvoboj za Bežigradom odločil boj za naslov prvakinj ali pa ga bo zapletel? Medtem ko v taboru Pomurja upajo na drugi scenarij, kar je v pogovoru za SNPortal potrdila tudi trenerka Nuša Ladinek, so želje in cilji zmajčic povsem nasprotni. Z zmago bi bil boj za vrh lestvice SŽNL praktično dokončno odločen.


S to trditvijo se sicer ni v celoti strinjala Urška Žganec, ki je v pogovoru za naš portal izpostavila, da čaka tudi Olimpijo ne glede na razplet jutrišnjega derbija še nekaj zahtevnih preizkušenj. Članska reprezentantka Slovenije je opozorila predvsem na Radomlje, ki so se v ponedeljek dobro upirale vodilnemu moštvu SŽNL, ki pa je po dveh zadetkih v drugem polčasu na koncu vseeno vknjižilo novo zmago. 25-letnica je ob tem priznala, da so pred jutrišnjim derbijem veliko časa namenili tudi pogovoru: “Priprave so bile malce drugačne. Veliko je bilo pogovora, kako rešiti določene situacije v igri. Z zmago smo bližje naslovu, vendar je prvenstvo še dolgo. Še enkrat igramo s Pomurjem, prav tako so tudi Radomlje pokazale, da so lahko nevaren nasprotnik. Z mislimi smo zgolj pri jutrišnji tekmi.”

Ljubljančanke se lahko po 14 krogih državnega prvenstva pohvalijo s prav tolikšnim številom zmag, edini poraz v aktualni sezoni pa so varovanke trenerja Samirja Škrgića doživele prav proti tokratnim nasprotnicam. Beltinčanke so ob otvoritvi spomladanskega dela sezone v Bežigradu dobile polfinalno tekmo Pokala Slovenije, a Žgančeva dodaja, da je pokalna tekma že za zmajčicami: “Pokalna tekma je za nami. Pomurje je zasluženo zmagalo. Naredile smo preveč napak, tako v obrambi kot v napadu. Še danes se dobro spomnim svojih priložnosti. Zadnji trening je bil namenjen zaključkom akcij. Jutri je v igri veliko več, upam, da bomo izkoristile svoje priložnosti in čim prej zadele!”

Urška dodaja, da je pokalni poraz še bolj povezal moštvo, ki je spomladi v svojih vrstah pozdravilo tri novinke. Ob sestrah Čubrilo se je zeleno-belim pridružila tudi Evelina Kos, ki je še jeseni nosila dres tokratnih nasprotnic. Tudi Žganec, ki je jeseni v Beltincih podala za odločujoči gol Natalije Golob, ima z ‘žuto-plavimi’ že precej izkušenj, saj je rivalstvo do Pomurk pred leti okusila že kot igralka velenjskega Rudarja. Naša sogovornica je izrazila prav željo po večjem številu takšnih derbijev, ki tudi iz igralk zvabijo dodaten motiv: “Po pokalnem porazu se je bilo potrebno dvigniti, igralke smo stopile skupaj. Za takšne tekme se trenira. Želela bi, da bi bilo v prihodnje še več podobnih derbijev. V tujini vsak teden igraš močno tekmo, pri nas je to malce drugače. Smo motivirane, želimo si zmage.”

“Tekma bo zagotovo težka. V prvenstvu še nismo oddale točke in želimo ostati na vrhu. Pomurje je ekipa, ki si hitro ustvari priložnost. Imajo igralke, ki znajo zadeti. Potrebno bo igrati čvrsto, organizirano, predvsem pa moramo biti osredotočene v zaključkih akcij,” še dodaja vezistka Olimpije, ki ekipo Pomurja dobro pozna, a ob spoštovanju do nasprotnika dodaja, da ima Olimpija vseeno boljše moštvo: “Skupaj igramo v reprezentanci, dobro se poznamo. Mislim, da imamo boljšo ekipo. Na vsakem igralnem položaju imamo igralke, ki znajo igrati nogomet. Tudi igralke s klopi lahko v drugem polčasu poživijo našo igro. Vseeno pa je Pomurje ekipa vredna spoštovanja, dolgo že igrajo skupaj, so zelo homogene, predvsem pa imajo zmagovalno mentaliteto.”

Kot smo že poročali, si bo derbi SŽNL mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na spletni strani strani NZS. Žgančeva potezo zveze pozdravlja, a si želi, da bi lahko tudi ligaške tekme v bodoče spremljali preko televizijskih ekranov. “Vsaka reklama je dobrodošla. Počasi se stvari premikajo v pravo smer, vendar v tem pogledu še vedno močno zaostajamo. Takšne tekme bi se morale prenašati po televiziji, saj bi bile tako dostopne širši množici ljudi. Pri nas v klubu dajemo velik poudarek tudi na promociji ženskega nogometa. Veliko je plakatov po celotni Ljubljani, naša spletna stran redno objavlja nove aktivnosti in s tem privablja večje število navijačev. Verjamem, da bo jutrišnja tekma odlična!” zaključuje nogometašica, ki se lahko pohvali tudi z italijanskimi in avstrijskimi izkušnjami.

Dvoboj v Jami za Bežigradom se bo pričel ob 11. uri, slabi dve uri zatem pa bo že jasno, če se dvoboj za prvo mesto lestvice SŽNL razpleta ali zgolj pridobiva na vrhuncu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …