Nogometaši Maribora lahko danes storijo odločilen korak do prve zaključne žogice v lovu na naslov prvaka, v SŽNL pa bo pomembna bitka za naslov državnih prvakinj odigrana jutri. V Jami za Bežigradom bo vodilna Olimpija gostila Pomurje. Ljubljančanke aktualnim prvakinjam bežijo za tri točke, zato je recept jasen.


Beltinčanke v upanju na nadaljevanje boja za vrh lestvice ne smejo doživeti poraza, z remijem in zmago bi bila odločitev najverjetneje prestavljena na zadnjo tekmo sezone. Tega se zaveda tudi Nuša Ladinek. “Gre za tekmo sezone. Zavedamo se, da je lahko jutri boja za naslov prvakinj praktično konec. V dosedanjem delu sezone gre za najpomembnejšo tekmo,” nam je po današnji tekmi kadetskih selekcij Pomurja in Radomelj zaupala trenerka Beltinčank in dodala, da je vzdušje na treningih odlično: “Vzdušje na treningih je fenomenalno, igralke na treningih dajo vse od sebe. Motiv ni težava, smo ekipa, si pomagamo in se spodbujamo. Mislim, da s psihološkim delom dvoboja ne bo težav, saj se vsi zavedamo, da gre za tekmo, ki odloča. Igralke skušam zaščititi pred pritiskom, da morajo nekaj storiti. Pripravljam jih v smeri, da uspeh ne bo izostal, če bomo na tekmi dali vse od sebe. Ob tem se morajo poklopiti tudi nekateri drugi dejavniki, kar pa je za takšne tekme nujno.”

Foto: Jure Banfi

Pomurke se bodo v derbi z Olimpijo podale brez dveh igralk. Nina Marič ima že nekaj časa težave s stopalom in posledično ne trenira, za večje presenečenje pa je med tednom poskrbela vest o odsotnosti prve vratarke Sare Nemet, ki jo je bolezen položila v bolnišnično posteljo, iz katere bo jutri prisiljena spodbujati svoje soigralke. Kljub temu Ladinekova puške ne meče v koruzo: “Nina Marič je poškodovana in na njo ne moremo računati, v tem tednu pa je odpadla še prva vratarka Sara Nemet. Na nekatere stvari v športu in življenju ni moč vplivati, zato se s tem ne želim pretirano obremenjevati in izgubljati energijo. Nina in Sara bosta na žalost odsotni, še vedno pa imamo dovolj igralk, da sestavimo enajsterico, ki jo potrebujemo na igrišču. Od igralk, ki bodo zaigrale, pričakujem 130 odstotkov.”

Tako bo mladinsko reprezentantko Nemetovo med vratnicama zamenjala Špela Fras, ki izkušenj s takšnimi tekmami še nima, a so v beltinski zasedbi v minulih dneh storili vse, da nekdanjo futsal vratarko pripravijo za pomembno tekmo. “Našo mrežo bo branila Špela Fras. Zadnje treninge, ko je bilo jasno, da Sare ne bo v kadru, smo skušali izkoristiti tudi za pripravo na situacije, ki bi se lahko zgodile tekom srečanja. Špela nima veliko izkušenj s takšnimi tekmami, zato bi rada pohvalila soigralke, ki jo na treningu spodbujajo in bodrijo. Odsotnost Sare ne vpliva na ekipni duh, morda nas bo to še okrepilo in bo le še dodaten motiv, da damo še več od sebe,” o odsotnosti Nemetove še dodaja Nuša Ladinek.

Foto: Jure Banfi

Tako jesenski ligaški derbi kot tudi pokalni dvoboj Olimpije in Pomurja so zaznamovale številne zapravljene priložnosti na obeh straneh igrišča. Tako Ljubljančanke kot Beltinčanke s pripravo zaključnih udarcev nimajo težav, a se večkrat zatakne pred golom. Ladinekova upa, da bo osredotočenost pri udarcih na gol Olimpije tokrat boljša kot v preteklosti: “Realizaciji namenimo veliko pozornosti na petkovih in sobotnih treningih, ko skupaj trenira celotna ekipa. Velikokrat se zgodi, da na tekmah prvih ali pa tudi zadnjih priložnosti ne izkoristimo. Dokler si bomo pripravljale priložnosti, to ne bo težava, res pa je, da znajo zgrešeni streli odločati derbije. Že celotno sezono dajemo poudarek zaključkom akcij, a se še vedno zgodi, da včasih zmanjka osredotočenosti. Upam, da bo tokratna zgodba drugačna.”

“Zavedam se, da je Olimpija močna ekipa. Izkušnje so morda na njihovi strani, vendar tudi naših ne gre odpisati, saj smo kljub dejstvu, da imamo mlajšo ekipo, že nekaj izkušenj s takšnimi tekmami in pritiskom, ki ga takšni derbiji prinašajo. Olimpija je verjetno najmočnejša v zvezni vrsti in če bomo zaustavili njihove organizatorke igre, lahko ima tudi Olimpija težave,” zaključuje trenutno edina ženska trenerka v SŽNL.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …