Danes ob 19.00 uri je v Radljah ženska izbrana vrsta odigrala prijateljsko tekmo proti Avstrijkam. Naše so se dobro borile vse do 67. minute, ko so popustile in v razmaku dveh minut prejele dva zadetka. Velja omeniti, da je Dominika Čonč popeljala v 13. minuti našo izbrano vrsto v vodstvo z 1:0. Avstrijke so v tem srečanju bile favoritinje, saj zasedajo 34. mesto na FIFA lestvici, medtem, ko so naše nogometašice trenutno uvrščene na 60. mesto.


Prijateljska tekma.
Radlje ob Dravi, 250 gledalcev.
SLOVENIJA 1:3 AVSTRIJA
Strelke: Čonč (15); Puntigam (28); Burger (67); Burger (69)

Slovenija: Lucija Mori, Dominika Čonč, Anisa Rola, Andreja Nikl, Anja Milenkovič (kapetanka), Lucija Grad, Tjaša Tibaut, Urška Žganec, Kaja Eržen, Manja Benak in Lara Ivanuša.
Avstrija: Kristler (46. Zinsberger); Aschauer (84. Tieber), Kirchberger, Manhart (84. Bell), Pöltl (46. Tabotta); Feiersinger (75. Zadrazil), Puntigam, Schnaderbeck (79. Trödthandl), Prohaska (84. Eder); Makas (46. Prvulovic), Burger.

Prijateljska tekma s sosednjo Avstrijo je štela predvsem za pripravo ekip na kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Kanadi, ki bo leta 2015. Kvalifikacije se začenjajo že to poletje, zato je selektor izbrane vrste Damir Rob preizkusil tudi ostale igralke, saj so nekatere morale to srečanje izpustiti zaradi poškodb ali ostalih obveznosti. Pri Avstrijkah je selektor Dominik Thalhammer v člansko moštvo vpoklical dva nova obraza, to sta bili Jelena Prvulović ter vratarka Manuela Zinsberger. 

Prvi zadetek je padel v 15. minuti tekme, ko je Dominika Čonč, ki izkušnje nabira v ZDA, po lepi akciji prišla do strela iz daljine ter matirala Kristlerjevo. Vodstvo ni dolgo trajalo, saj so Avstrijke izenačile v 28. minuti preko Puntigamerjeve, po izjemno izvedenem prostem strelu. V drugem polčasu sta oba zadetka padla po nezbranosti v naši vrsti, oba zadetka je zadela Nina Burger in tako prinesla novo zmago Avstriji nad Slovenkami. Naše so pokazale dobro, borbeno igro vendar je več kot očitno naporna sezona pustila fizične posledice.

Foto: Danijel Šobot

no images were found

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …