Že včeraj smo poročali, da je ženska članska izbrana vrsta z odliko krenila v turnir, ki ga v začetku marca gosti hrvaški Umag. Slovenke so po zaslugi Tjaše Tibaut, Mateje Zver in Lare Prašnikar napolnile mrežo Tajvana in si pripravile odlično popotnico za tekmo s Slovakinjami in Severnimi Irkami.


Visoka zmaga s 5:1 je dober znak tudi zaradi dejstva, ker je reprezentanca zaigrala v nekoliko spremenjeni zasedbi. Kot zadnji sta s seznama odpadli Zala Gomboc in Maruša Sevšek, že prej je bilo jasno, da v Istri v reprezentančnem dresu ne bodo nastopile Manja Benak ter Lucija Kos in Anisa Rola, ki sta si pred časom poškodovali koleno. Slednja je v začetku tedna prestala operativni poseg in jo po poškodbi križnih vezi čaka nekajmesečno okrevanje.

Na soigralko so se spomnili tudi v reprezentančnem taboru, Damir Rob pa je za spletno stran NZS med drugim dejal, da zmago posvečajo prav poškodovani Mariborčanki: “Zmagali smo in dobro začeli turnir. Odigrali smo solidno, predvsem smo tako odprli tekmo. Od nasprotnic smo bili boljši ves čas. S prikazanim smo lahko zadovoljni, v določenih segmentih so še rezerve. Na tem mestu čestitke vsem igralkam za zmago, ki jo podarjamo Anisi Roli ter ji želimo hitro in uspešno okrevanje!”

Rob je v začetno enajsterico postavil Sonjo Čevnik, Kristino Erman, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Laro Ivanušo, Urško Žganec, Tjašo Tibaut, Matejo Zver, Manjo Rogan, Anjo Prša in Evelino Kos, v nadaljevanju pa so zaigrale še Kaja Eržen, Eva Vamberger ter reprezentančne debitantke Laura Škvorc, Loti Lukek, Karmen Ulbin in Monika Boh.

Slovenke bodo drugo tekmo turnirja odigrale jutri, dvoboj s Slovakinjami se bo pričel ob 12. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …